Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880
Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880

Tuotteet

Laadukkaat LED-tuotteet ammattikäyttöön

LAADUKKAAT KOTIMAISET
VAIHDETTAVAN VALONLÄHTEEN RATKAISUT

Kestävät myös haastavissa olosuhteissa

Valtavalon tuotefilosofian lähtökohtana on löytää asiakkaalle paras ratkaisu – olipa kyse toimistotiloista, korkeista logistiikkatiloista, parkkihalleista tai vaikkapa haastavista teollisuustiloista – ja laaja tuotevalikoimamme kattaakin julkisen ja yksityisen sektorin valaistustarpeen hyvin.

Konseptimme perustuu standardisoituun (EN62776) vaihdettavaan valonlähteeseen, LED-valoputkeen, joka voidaan helpoimmillaan asentaa suoraan olemassa olevaan loisteputkivalaisimeen tai uuteen LED-valoputkille tarkoitettuun valaisinrunkoon. Jatkossa valonlähteen päivitys uuteen käy helposti, mikä tuo huomattavia säästöjä valaistuksen ylläpitokustannuksiin etenkin vaikeapääsyisissä tiloissa. Valikoimastamme löytyy laaja valikoima erilaisiin käyttökohteisiin soveltuvia valaisimia, jotka yhdessä laadukkaan G- tai E-sarjan valonlähteen kanssa muodostavat pitkäikäisen ja helposti huollettavan valaistusratkaisun.

Vaihdettavan valonlähteen ratkaisujen ohella valikoimaamme täydentävät muut laadukkaat LED-valaistusratkaisut, kuten elohopeahöydy-, monimetalli- tai suurpainenatriumlamput tehokkaasti korvaavat High Bay -teollisuusvalaisimet sekä LED-valonheittimet.

Valtavalo Vaivaton -palvelumalli puolestaan mahdollistaa valaistushankinnan palveluna ilman investointia tai takaisinmaksuaikaa.

Miksi valita LED-valaisin
standardisoidulla vaihdettavalla valonlähteellä?

 

Mitä tehdä, kun valo sammuu? Onko edessä valaisimen vaihto tai pahimmassa tapauksessa koko valaistuksen uusiminen, jos samanlaisia valaisimia ei enää ole saatavilla? Entä jos voisikin vain vaihtaa valonlähteen olemassa oleviin valaisimiin? Nopeaa, helppoa ja kustannustehokasta!

Ammattikäytössä valaistus koostuu kymmenistä, sadoista tai jopa tuhansista valaisimista. Mitä tapahtuu, kun valaisimet alkavat tulla elinkaarensa päähän ja sammua yksi toisensa perään, eikä tarvittavaa varaosaa, samaa valaisinmallia tai ehkä koko valmistajaa löydy enää markkinoilta? Tällöin valonlähteen vaihtamisen sijaan riskinä voivat olla kalliit valaisimien vaihdot tai epätasainen valaistus, jos olemassa olevaa valaistusta joudutaan paikkaamaan toisentyyppisillä valaisinmalleilla. Pahimmassa tapauksessa edessä voi olla jopa koko valaistuksen uusiminen. Muun muassa tästä syystä useat isojen kiinteistömassojen haltijat ovat jo luopuneet sellaisten LED-valaisimien käytöstä, joiden valonlähdettä ei voi vaihtaa.

Hyvä saatavuus ja riippumattomuus valmistajasta

Vuonna 2014 valmistunut kansainvälinen standardi, EN62776, takaa LED-valoputkien saatavuuden nyt ja tulevaisuudessa. Kun valaistus toteutetaan vaihdettavan valonlähteen ratkaisulla ja siihen valitaan valonlähteeksi standardin mukaisesti valmistettu vaihdettava moduuli, voidaan valonlähde tarvittaessa vaihtaa uuteen valmistajasta riippumatta.

Sen sijaan valaisin, jossa on integroitu LED, myydään usein pitkäikäisenä kertakäyttöpakettina, jossa valonlähdettä ei voi vaihtaa. Edes sellaisissa tapauksissa, joissa elektroniikan tai kevyet moduulit voi korvata uudella, ei eri valmistajien välillä ole standardisoitua yhteensopivuutta. Näin ollen valaisimen tai valaisimen osan rikkoontuessa asiakkaan on käännyttävä saman valmistajan puoleen, eikä varaosien saatavuudesta ole aina takeita.

Alhaiset huolto- ja ylläpitokustannukset

Jos tilassa on olemassa olevat hyväkuntoiset valaisinrungot, saavat ne lisää käyttövuosia valonlähteen vaihdolla, ja valaistuksen uudistaminen on nopeaa ja edullista. Etenkin magneettisella kuristimella varustettuihin valaisimiin uuden valonlähteen asennus on yksinkertaista: usein pelkkä putken ja sytyttimen vaihto riittää. Myös vanhat elektronisen liitäntälaitteen sisältämät valaisimet voidaan muuntaa LED-valoputkille sopiviksi uudelleenjohdotuksella.

Erityisesti LED-valoputkelle suunnitellut valaisinrungot eivät puolestaan sisällä erillisiä hankalasti vaihdettavia kuristimia, liitäntälaitteita tai sytyttimiä, joten niiden huolto on mutkatonta. Valitsemalla siihen laadukkaan vaihdettavan valonlähteen, saa huoltovapaan valaistuksen vuosiksi eteenpäin ja jatkossa valaistuksen päivitys uusimpaan teknologiaan voidaan tehdä yksinkertaisesti ja edullisesti pelkän standardin mukaisen valonlähteen vaihdolla.

Ympäristöystävällinen valinta

Valtavalon valmistamien vaihdettavien valonlähteiden elinkaari on pitkä, ja ne säästävät energiaa 40-90% käyttöolosuhteista ja verrokkivalonlähteestä riippuen. Elinkaarensa aikana yksi LED-valoputki säästää sähköä n. 1500 kWh, joka on hiilidioksidiksi muutettuna 310,5 kg (lähde: Ilmastolaskuri).

Olemme laskeneet, että yhden vuoden aikana eri puolilla Suomea ja Eurooppaa valaisevat Valtavalo LED-valoputket säästävät hiilidioksidipäästöjä noin 3 615 hiilidioksiditonnia, mikä vastaa noin 4000 edestakaisen Helsinki-New York -lennon tuottamaa kasvihuonekaasupäästömäärää.

Kiinnostuitko?

Tutustu laajaan valikoimaan valaisimia ja valonlähteitä. Niiden avulla voimme toteuttaa pitkän elinkaaren valaistuksen kaikenlaisiin tiloihin toimialasta riippumatta.

Ota yhteyttä

Kysy valaistuksesta asiantuntijalta

Valaistuksen asiantuntijamme ovat tavattavissa myös etäyhteyden avulla – sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!