Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880
Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880

Liikuntatilojen valaistus

Kotimaiset valaistusratkaisut ammattikäyttöön

LAADUKAS LIIKUNTATILOJEN
VALAISTUS EI HÄIKÄISE

Kun liikutaan tai pelataan nopeita pelejä, on nähtävä hyvin niin pelivälineet kuin tila, jossa mennään kovaa.

Liikuntatilojen valaistuksessa tasaisen ja häikäisemättömän valon merkitys korostuu. Se parantaa niin liikkujien kuin katsojienkin näkyvyyttä, turvallisuutta ja viihtyvyyttä. Lisäksi valon määrän on oltava riittävä, jotta valaistuksella voidaan tuottaa riittävästi valoa kentän pintaan lajista riippumatta. Hyvällä valaistuksella on tutkitusti virkistävät fysiologiset vaikutukset.

Valaistuksen osuus liikuntakeskusten energiankulutuksesta on suuri, ja energiatehokkailla LED-valaisimilla saavutetaankin merkittävää säästöä energiankulutuksessa. Säästöjä kertyy myös pienentyneistä huoltokustannuksista. Valtavalon vaihdettavan valonlähteen ratkaisut ovat pitkäikäisiä ja lähes huoltovapaita – useimmissa tapauksissa valaistuksen päivitys käy helposti ja nopeasti vain vaihtamalla valonlähteen.

Liikuntatilojen valaistus voidaan toteuttaa onnistuneesti esimerkiksi pallosuojaritilällä varustetulla Game-valaisimella ja laadukkailla G-sarjan LED-valonlähteillä. Valaistus voidaan toteuttaa myös Prima plus tai Prima trio -valaisimilla.

Katso sisävalaistusstandardin (SFS-EN 12464-1)  suositukset liikuntatiloihin täältä. Standardin englanninkielinen versio on ostettavissa SFS standardien verkkokaupasta.

TYYTYVÄINEN ASIAKAS 
ON PARAS KÄYNTIKORTTIMME

Jos emme vielä vakuuttaneet sinua LED-ratkaisujemme toimivuudesta, niin voisivatko tyytyväiset asiakkaamme tehdä sen?

Hienoa, että olemassa olevia valaisimia hyödyntämällä voimme parantaa valon määrää ja pienentää energiankulutusta. Olemme myös saaneet asiakkailtamme erittäin hyvää palautetta tennishallin uudesta valaistuksesta. Emme voisi olla tyytyväisempiä!
- Magnus Lassi, Sportarenan AB, Göteborg, Sverige
Siirryimme kuntokeskuksessamme Valtavalon LED-valoputkiin niiden tarjoaman energiansäästön ja pitkäikäisyyden vuoksi. Uuden valon vaikutuksen näkee ennen kaikkea sähkölaskussa. Pelkän valaistuksen päivityksen tuoma säästö on meillä sähkölaskuista pääteltynä jopa 80%.
- Jukka Mustonen, CEO, MyFit/Prosperus Finland Oy
Projektin puitteissa uusimme valaistuksen mm. useisiin kouluihin, päiväkoteihin ja liikuntalaitoksiin. Vanhat loisteputket korvattiin LED-valoputkilla helposti ilman valaisinrunkojen uusimista. Valoa tuli lisää ja energiaa säästyy. Lisäksi pitkä käyttöikä tuo säästöä asennus- ja huoltokuluihin.
- Marita Tamminen, Energiatehokkuusasiantuntija, Vantaan kaupunki
Energiankulutuksessa olemme päässeet alle toimittajan laskemien määrien eli takaisinmaksuaika on oletettua nopeampi ja säästöt suurempia. Valon määrä tilassa on myös uudistuksen myötä parantunut.
- Rauno Karjalainen, Tekninen johtaja, Lapin keskussairaala
Valaistuksen selvän energiatehokkuuden paranemisen lisäksi halusimme myymälän valaistusvoimakkuuden nykyaikaiselle tasolle. Lopputuloksena energiaa säästyy noin 60% ja valon määrä kasvoi kymmeniä prosentteja. Valo on uudistuksen jälkeen myös välkkymätöntä.
- Keijo Tuikka, Kiinteistöpäällikkö, Osuuskauppa Maakunta, Prisma Kajaani
Valtavalo toteutti tiloissamme kokonaisvaltaisen valaistusuudistuksen avaimet käteen -periaatteella. Uudistuksen lähtökohtana oli energiatehokas, pitkäikäinen ja helposti huollettava valaistus, ja Valtavalon ratkaisussa kaikki edellä mainitut kriteerit täyttyvät erinomaisesti.
- Saku Salminen, ympäristöinsinööri, SOE Busproduction Finland Oy
Valtavalon toteuttama kattava valaistusuudistus tuotantotiloissamme toi mukanaan merkittävät energiansäästöt sekä helpon huollettavuuden.
- Jan Persson, Orkla Foods Sverige AB, Kungshamn, Ruotsi
Vanhaan valaistukseen verrattuna uusi valaistus on huomattavasti kirkkaampi ja valoisampi. Työntekijämme ovat olleet uudistukseen todella tyytyväisiä. Heidän sanojensa mukaan ero vanhan ja uuden valaistuksen välillä on kuin yöllä ja päivällä.
- Leif Byrstrand, PostNord Sverige AB, Hallsberg, Ruotsi

OTA YHTEYTTÄ MYYNTIIMME
NIIN KERROMME LISÄÄ

tai tutustu monipuolisiin referensseihimme.

Ota yhteyttä

Kysy valaistuksesta asiantuntijalta

Valaistuksen asiantuntijamme ovat tavattavissa myös etäyhteyden avulla – sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!