Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880
Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880

Kouluvalaistus

Kotimaiset valaistusratkaisut ammattikäyttöön

LAADUKAS KOULUVALAISTUS
LUO VIIHTYISÄN OPPIMISYMPÄRISTÖN

Laadukas valo ja riittävä valoteho auttavat pysymään virkeänä ja parantavat tarkkuutta ja keskittymistä.

Koululaiset ja opiskelijat viettävät suuren osan päivästään sisätiloissa, joten opiskeluympäristön viihtyisyydellä on iso merkitys, ja oikeanlaisen valaistuksen merkitys jaksamisessa korostuu. Laadukas valo ja riittävä valoteho auttavat pysymään virkeänä ja parantavat tarkkuutta ja keskittymistä.

Kouluissa on lukuisia erilaisia tiloja, ja jokaiselle tilalle on omat valaistussuosituksensa. Uusissa kouluissa tilojen monikäyttöisyys korostuu: esimerkiksi koulukäytäville riittää sisävalaistusstandardin mukaan keskimäärin 100 lx valaistusvoimakkuus. Jos käytävätilaa käytetään tarvittaessa myös oppimistilana, suositus on keskimäärin 300 lx. Luokkatilojen yleinen 300 luksin suositus puolestaan nousee 500 luksiin, jos luokkatila on aikuisopiskelijoiden käytössä iltaisin: valon määrän tarve muuttuu iän myötä, ja se on kasvuiässä olevilla lapsilla hyvin erilainen kuin nuorilla aikuisilla tai ikääntyvillä. Lisäksi häikäisyn ehkäiseminen on tärkeää varsinkin luokka- ja luentotiloissa (UGR≤19).

Laadukkaan kouluvalaistuksen toteutukseen valikoimastamme löytyy useita hyviä vaihtoehtoja: Uniqa-sarja tai Beat varustettuna laadukkailla LED-valonlähteillä. Lisäksi pallosuojaritilällä varustettu Game-valaisin soveltuu liikuntasalien tarpeisiin.

Katso sisävalaistusstandardin (SFS-EN 12464-1) suositukset opetustiloihin täältä.

TYYTYVÄINEN ASIAKAS 
ON PARAS KÄYNTIKORTTIMME

Jos emme vielä vakuuttaneet sinua LED-ratkaisujemme toimivuudesta, niin voisivatko tyytyväiset asiakkaamme tehdä sen?

Projektin puitteissa uusimme valaistuksen mm. useisiin kouluihin, päiväkoteihin ja liikuntalaitoksiin. Vanhat loisteputket korvattiin LED-valoputkilla helposti ilman valaisinrunkojen uusimista. Valoa tuli lisää ja energiaa säästyy. Lisäksi pitkä käyttöikä tuo säästöä asennus- ja huoltokuluihin.
- Marita Tamminen, Energiatehokkuusasiantuntija, Vantaan kaupunki
Energiankulutuksessa olemme päässeet alle toimittajan laskemien määrien eli takaisinmaksuaika on oletettua nopeampi ja säästöt suurempia. Valon määrä tilassa on myös uudistuksen myötä parantunut.
- Rauno Karjalainen, Tekninen johtaja, Lapin keskussairaala
Toiveenamme oli huoltovapaa ja joustava valaistus vaihdettavalla valonlähteellä toteutettuna, jolloin valaistusta voisi päivittää ajan kuluessa ilman, että valaisimia tarvitsee vaihtaa.
- Nils-Olov Persson, PostNord Fastigheter, Ruotsi
Vanhaan valaistukseen verrattuna uusi valaistus on huomattavasti kirkkaampi ja valoisampi. Työntekijämme ovat olleet uudistukseen todella tyytyväisiä. Heidän sanojensa mukaan ero vanhan ja uuden valaistuksen välillä on kuin yöllä ja päivällä.
- Leif Byrstrand, PostNord Sverige AB, Hallsberg, Ruotsi
Henkilökuntamme on ollut erittäin tyytyväinen valaistukseen, ja asiakkaatkin ovat antaneet positiivista palautetta myymälämme uudesta raikkaasta ilmeestä.
- Martta Kauranen, Myymäläpäällikkö, Jysk Sastamala
Hyödynsimme hyväkuntoiset olemassa olevat valaisimet vaihtamalla niihin uudet valonlähteet. Myös aiemmin ongelmia tuottaneet elektroniset liitäntälaitteet poistettiin valaisimista. Olemme myymälän uuteen ilmeeseen erittäin tyytyväisiä. Valon määrä on lisääntynyt, ja olemme saaneet hyvää palautetta henkilöstöltämme.
- Juha Rönkkö, Kiinteistöpäällikkö, AD VaraosaMaailma, Kuopio
Useita parkkihallejamme on jo valaistu Valtavalon ratkaisuilla. Valtavalo toimittaa korkealaatuiset tuotteet kilpailukykyiseen hintaan.
- Matias Åkesson, Ostopäällikkö, Aimo Park Sweden AB
Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen valaistukseen. Koko myymälä näyttää valoisammalta, ja samalla pitkäikäinen ja energiatehokas ratkaisu säästää ympäristöä.
- Lars Wiss, Kauppias, Hemköp Bollebygd, Ruotsi
Myymälämme sai uuden raikkaan ilmeen, kun vanhat loisteputket korvattiin kotimaisilla LED-valoputkilla. Samalla kun valon määrä on lisääntynyt, energiaa on säästynyt ensi minuuteista. Säästöä on lisäksi luvassa alhaisempien käyttökulujen ja pienentyneiden huoltokustannusten myötä.
- Satu Viik, Kauppias, K-Supermarket Minttu, Saarijärvi
Aikaisemmin elektronisilla liitäntälaitteilla varustetut valaisimet aiheuttivat tuotantotiloissamme ongelmia, sillä rikkoontuneita liitäntälaitteita ja loisteputkia jouduttiin vaihtamaan usein. Valtavalon toteuttama valaistus on huoltovapaa, eikä meidän tarvitse enää huolehtia rikkoontuvista liitäntälaitteista.
- Jarmo Laakkonen, Huolto ja kunnossapito, Karelia Ikkuna Oy
Valtavalon toteuttama kattava valaistusuudistus tuotantotiloissamme toi mukanaan merkittävät energiansäästöt sekä helpon huollettavuuden.
- Jan Persson, Orkla Foods Sverige AB, Kungshamn, Ruotsi
Olemme erittäin tyytyväisiä myymälän valoisaan ilmeeseen. Energiansäästön lisäksi laadukkaat kotimaiset LED-valoputket vähentävät valaistuksen huollon tarvetta.
- Hannu Tauriainen, Hämeenmaan Kiinteistöt Oy, Prisma Hollola

OTA YHTEYTTÄ MYYNTIIMME
NIIN KERROMME LISÄÄ

tai tutustu monipuolisiin referensseihimme.

Ota yhteyttä

Kysy valaistuksesta asiantuntijalta

Valaistuksen asiantuntijamme ovat tavattavissa myös etäyhteyden avulla – sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!