Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880
Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880

Sairaalavalaistus

Kotimaiset valaistusratkaisut ammattikäyttöön

SAIRAALASSA TARVITAAN
VALOA VUOROKAUDEN YMPÄRI

Suurten käyttötuntien vuoksi sairaalaympäristön valaistukselta vaaditaan laatua, pitkäikäisyyttä ja hyvää hyötysuhdetta.

Sairaalatiloissa tarvitaan valoa vuorokauden ympäri viikon jokaisena päivänä. Hyvin suunniteltu laadukas sairaalavalaistus huomioi sekä potilaiden että hoitohenkilökunnan tarpeet. Se tekee ympäristöstä miellyttävän ja parantaa hoitohenkilökunnan työtyytyväisyyttä ja tehokkuutta.

Sairaalatilojen eri tilojen käyttötarkoitukset vaihtelevat, ja kaikkiin tiloihin tarvitaan valaistus, joka palvelee parhaiten juuri kyseisen tilan käyttöä. Valaistusvoimakkuussuositukset vaihtelevat eri tilojen välillä paljon – vuodeosastojen yleisvalaistuksen sadasta luksista aina tuhanteen luksiin leikkaussalin yleisvalaistuksessa.

Sairaalaympäristössä valaistukselta vaaditaan laatua. Valaistuksen on oltava turvallista eli tekniikan on oltava luotettavaa ja valon tasaista. Valaisimien täytyy olla helposti puhdistettavissa. Suurten käyttötuntien vuoksi valaistusratkaisun pitää myös olla pitkäikäinen ja omata hyvä hyötysuhde. Lisäksi huomionarvoista on, että monet tutkimustilat vaativat valaistukselta korkeaa värintoistoarvoa, Ra ≥ 90. E3– ja G4 LED-valoputkia on saatavilla myös korkealla värintoistoarvolla.

Valaistuksen osuus sairaaloiden energiankulutuksesta on merkittävä, ja siirtymällä nykyaikaiseen LED-valaistukseen voidaan energiankulutusta pienenentää huomattavasti.

Katso sisävalaistusstandardin (SFS-EN 12464-1) suositukset sairaalatiloihin täältä. Standardin englanninkielinen versio on ostettavissa SFS standardien verkkokaupasta.

TYYTYVÄINEN ASIAKAS 
ON PARAS KÄYNTIKORTTIMME

Jos emme vielä vakuuttaneet sinua LED-ratkaisujemme toimivuudesta, niin voisivatko tyytyväiset asiakkaamme tehdä sen?

Energiankulutuksessa olemme päässeet alle toimittajan laskemien määrien eli takaisinmaksuaika on oletettua nopeampi ja säästöt suurempia. Valon määrä tilassa on myös uudistuksen myötä parantunut.
- Rauno Karjalainen, Tekninen johtaja, Lapin keskussairaala
Projektin puitteissa uusimme valaistuksen mm. useisiin kouluihin, päiväkoteihin ja liikuntalaitoksiin. Vanhat loisteputket korvattiin LED-valoputkilla helposti ilman valaisinrunkojen uusimista. Valoa tuli lisää ja energiaa säästyy. Lisäksi pitkä käyttöikä tuo säästöä asennus- ja huoltokuluihin.
- Marita Tamminen, Energiatehokkuusasiantuntija, Vantaan kaupunki
Hienoa, että olemassa olevia valaisimia hyödyntämällä voimme parantaa valon määrää ja pienentää energiankulutusta. Olemme myös saaneet asiakkailtamme erittäin hyvää palautetta tennishallin uudesta valaistuksesta. Emme voisi olla tyytyväisempiä!
- Magnus Lassi, Sportarenan AB, Göteborg, Sverige
Valtavalon toteuttama kattava valaistusuudistus tuotantotiloissamme toi mukanaan merkittävät energiansäästöt sekä helpon huollettavuuden.
- Jan Persson, Orkla Foods Sverige AB, Kungshamn, Ruotsi
Valoa on nyt reilusti ja se on huippulaatuista, joten yksityiskohdat erottuvat hienosti. Myös asiakkaat ovat kiitelleet liikkeen uutta ilmettä.
- Sampo Valtonen, Autotalonjohtaja, Pörhön Autoliike Oy, Kajaani
Siirryimme kuntokeskuksessamme Valtavalon LED-valoputkiin niiden tarjoaman energiansäästön ja pitkäikäisyyden vuoksi. Uuden valon vaikutuksen näkee ennen kaikkea sähkölaskussa. Pelkän valaistuksen päivityksen tuoma säästö on meillä sähkölaskuista pääteltynä jopa 80%.
- Jukka Mustonen, CEO, MyFit/Prosperus Finland Oy
Valaistuksen selvän energiatehokkuuden paranemisen lisäksi halusimme myymälän valaistusvoimakkuuden nykyaikaiselle tasolle. Lopputuloksena energiaa säästyy noin 60% ja valon määrä kasvoi kymmeniä prosentteja. Valo on uudistuksen jälkeen myös välkkymätöntä.
- Keijo Tuikka, Kiinteistöpäällikkö, Osuuskauppa Maakunta, Prisma Kajaani
Tavoitteenamme oli säästää energiaa ja lisätä valon määrää. Korvasimme noin 7000 loisteputkea 6000:lla Valtavalon LED-valoputkella, ja työympäristön valaistus on nyt huomattavasti kirkkaampi.
- Erik Liljegren, Automaatioinsinööri, Suzuki Garphyttan AB
Olemme käyttäneet Valtavalon ratkaisuja tuotantotiloissamme jo muutamia vuosia ja todenneet ne kestäviksi ja valovoimaisiksi. Olemme saavuttaneet merkittäviä säästöjä alhaisempien käyttökulujen ja pienentyneiden huoltokustannuksien myötä.
- Markus Snellman, Tekninen johtaja, Snellmanin Lihanjalostus Oy

OTA YHTEYTTÄ MYYNTIIMME
NIIN KERROMME LISÄÄ

tai tutustu monipuolisiin referensseihimme.

Ota yhteyttä

Kysy valaistuksesta asiantuntijalta

Valaistuksen asiantuntijamme ovat tavattavissa myös etäyhteyden avulla – sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!