Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880
Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880

Myymälävalaistus

Kotimaiset LED-valaistusratkaisut ammattikäyttöön

HYVIN SUUNNITELTU
VALAISTUS EDISTÄÄ MYYNTIÄ

Valaistus on yksi tärkeimpiä asioita myymäläsuunnittelussa. Hyvin suunniteltu myymälävalaistus edistää myyntiä ja pienentää valaistuskustannuksia. Lisäksi laadukas valaistus parantaa myyntihenkilöstön hyvinvointia ja viihtyvyyttä työpaikalla.

Myymälätilan valaistusratkaisua valittaessa on tärkeää ottaa huomioon valon määrä ja laadukas värintoisto. Laadukas LED-valaistus tuo tuotteiden värit ja ilmiasun houkuttelevasti esiin. Esimerkiksi hedelmä- ja vihannesosastolla valaistus toteutetaan usein korkealla värintoistolla, mikä tuo kasvisten värit paremmin esille.

Sisävalaistusstandardin mukaan myymälän valaistusvoimakkuudeksi, kassa-aluetta lukuun ottamatta, riittää keskimäärin 300 luksia. Useimmiten on kuitenkin hyödyllistä nostaa tasoa 500 luksiin, ja tätäkin korkeampia valaistusvoimakkuuksia käytetään. Myymälätiloissa hyllykäytävien valaistus korostuu. Jos myymälästä on olemassa hyllykalustekartta, voidaan valaistuslaskelmalla varmistaa, että valaistuksesta tulee riittävä ja tasainen.

Valaistusuudistuksen lähtökohtana on usein energiatehokas, pitkäikäinen ja helposti huollettava valaistus – vaihdettavan valonlähteen ratkaisu täyttää nämä vaatimukset hyvin. Se on helposti ja edullisesti huollettavissa, sillä useimmiten huolloksi riittää pelkkä valonlähteen vaihto. LED-valonlähteiden pitkä käyttöikä pidentää lisäksi huoltoväliä merkittävästi. Myymälätilojen laadukkaan valaistuksen toteutukseen suosittelemme esimerkiksi Teva slim, Beat tai Uniqa -valaisimia varustettuina kotimaisilla G- tai E-sarjan LED-valonlähteillä.

Katso sisävalaistusstandardin (SFS-EN 12464-1) suositukset myymälätiloihin täältä. Standardin englanninkielinen versio on ostettavissa SFS standardien verkkokaupasta.

TYYTYVÄINEN ASIAKAS 
ON PARAS KÄYNTIKORTTIMME

Jos emme vielä vakuuttaneet sinua LED-ratkaisujemme toimivuudesta, niin voisivatko tyytyväiset asiakkaamme tehdä sen?

Olemme erittäin tyytyväisiä myymälän valoisaan ilmeeseen. Energiansäästön lisäksi laadukkaat kotimaiset LED-valoputket vähentävät valaistuksen huollon tarvetta.
- Hannu Tauriainen, Hämeenmaan Kiinteistöt Oy, Prisma Hollola
Valoa on nyt reilusti ja se on huippulaatuista, joten yksityiskohdat erottuvat hienosti. Myös asiakkaat ovat kiitelleet liikkeen uutta ilmettä.
- Sampo Valtonen, Autotalonjohtaja, Pörhön Autoliike Oy, Kajaani
Olemme erittäin tyytyväisiä uuteen valaistukseen. Koko myymälä näyttää valoisammalta, ja samalla pitkäikäinen ja energiatehokas ratkaisu säästää ympäristöä.
- Lars Wiss, Kauppias, Hemköp Bollebygd, Ruotsi
Valaistuksen selvän energiatehokkuuden paranemisen lisäksi halusimme myymälän valaistusvoimakkuuden nykyaikaiselle tasolle. Lopputuloksena energiaa säästyy noin 60% ja valon määrä kasvoi kymmeniä prosentteja. Valo on uudistuksen jälkeen myös välkkymätöntä.
- Keijo Tuikka, Kiinteistöpäällikkö, Osuuskauppa Maakunta, Prisma Kajaani
Hyödynsimme hyväkuntoiset olemassa olevat valaisimet vaihtamalla niihin uudet valonlähteet. Myös aiemmin ongelmia tuottaneet elektroniset liitäntälaitteet poistettiin valaisimista. Olemme myymälän uuteen ilmeeseen erittäin tyytyväisiä. Valon määrä on lisääntynyt, ja olemme saaneet hyvää palautetta henkilöstöltämme.
- Juha Rönkkö, Kiinteistöpäällikkö, AD VaraosaMaailma, Kuopio
Henkilökuntamme on ollut erittäin tyytyväinen valaistukseen, ja asiakkaatkin ovat antaneet positiivista palautetta myymälämme uudesta raikkaasta ilmeestä.
- Martta Kauranen, Myymäläpäällikkö, Jysk Sastamala
Myymälämme sai uuden raikkaan ilmeen, kun vanhat loisteputket korvattiin kotimaisilla LED-valoputkilla. Samalla kun valon määrä on lisääntynyt, energiaa on säästynyt ensi minuuteista. Säästöä on lisäksi luvassa alhaisempien käyttökulujen ja pienentyneiden huoltokustannusten myötä.
- Satu Viik, Kauppias, K-Supermarket Minttu, Saarijärvi

OTA YHTEYTTÄ MYYNTIIMME
NIIN KERROMME LISÄÄ!

Ota yhteyttä asiantuntevaan myyntitiimiimme, niin suunnitellaan juuri teidän tiloihinne sopiva kokonaisuus tai tutustu monipuolisiin referensseihimme.

Ota yhteyttä

Kysy valaistuksesta asiantuntijalta

Valaistuksen asiantuntijamme ovat tavattavissa myös etäyhteyden avulla – sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!