Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880
Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880

Asiakastarina: Skanlog Oy

5.3.2021

Turussa vuodesta 2016 lähtien toiminut Skanlog Oy on osa tanskalaista perheyritystä Skandinavisk Logistik A/S:ia, jonka ydinliiketoimintaan kuuluu juomalogistiikka ja isot kodinkoneet. Juomateollisuudessa yritys on Skandinavian suurin logistiikkatoimija.

Ympäristöpolitiikka ohjaa vahvasti yrityksen toimintaa, ja näin myös Turun logistiikkakeskuksen valaistusuudistuksen lähtökohtana oli energiatehokkuus ja valaistuksen pitkä käyttöikä.

Olemme sitoutuneet ympäristövastuulliseen toimintaan”, kertoo Skanlog Oy:n toimitusjohtaja Janne Aho. ”Yhteistyössä asiakkaiden, viranomaisten ja muiden sidosryhmien kanssa pyrimme vähentämään toimitusketjujen ympäristövaikutuksia. Varastomme osalta se tarkoittaa, että seuraamme sähkö- ja lämpöenergian sekä veden kulutusta, pyrimme pienentämään hukkaan menevää energiaa ja parantamaan kierrätystä”, hän jatkaa.

Uusi valaistus lyhyellä takaisinmaksuajalla

Valaistusuudistus nähtiin Skanlog Oy:ssä hyvänä mahdollisuutena pienentää sähkönkulutusta ja siirtyä valaistuksessa uuteen teknologiaan. Investoinnin tuli kuitenkin olla taloudellisesti järkevä ja tehtävissä lyhyellä takaisinmaksuajalla, mikä terminaalin korkeiden käyttötuntien myötä toteutuikin. Lähes 20 vuotta vanha ulkovalaistus oli tullut tiensä päähän, ja osin uudemman sisätilojen valaistuksen kunnossapitokulut kasvoivat vuosittain.

Toimittajan valintaan vaikuttivat ennen kaikkea ympäristönäkökohdat, investoinnin taloudellisuus, toimittajan kotimaisuus sekä myyntityön laatu ja luotettavuus. Päädyimme kotimaiseen Valtavaloon, sillä heidän ratkaisussaan kaikki edellämainitut kriteerit täyttyivät”, Janne Aho summaa.

Projektin alussa tehdyn kartoituksen perusteella tiloihin tehtiin energiansäästölaskelma ja valaistussuunnitelma. Logistiikka- ja toimistotiloissa päädyttiin säilyttämään vanhat hyväkuntoiset valaisinrungot, ja niihin vaihdettiin loisteputkien tilalle LED-valonlähteet.

Vaihdettavan valonlähteen ratkaisu on käytännössä huoltovapaa ja huolloksi riittää LED-valoputken vaihto. Näin huoltokustannuksissa säästetään vuositasolla merkittäviä summia”, Valtavalon Avainasiakaspäällikkö Pasi Ruoko toteaa.

Logistiikkakeskuksen uusi valaistus.     Uudet LED-valaisimet vaihdettavalla valonlähteellä logistiikkakeskuksessa.

Terminaalialueen yli 20 vuotta vanha ulkovalaistus kaipasi kipeästi uudistamista, ja projektin aikana vanhat valaistustekniikat korvattiin uusilla LED-tekniikoilla.

Terminaalialueen uusi ulkovalaistus LED-tekniikalla toteutettuna.

Valtavalo toteutti valaistusuudistuksen avaimet käteen -periaatteella.

Toteutus oli hyvin sovitettavissa kiireiseen arkeemme, eivätkä asennustyöt häirinneet päivittäistä toimintaamme varastolla”, Janne Aho kertoo.

Merkittävät energiansäästöt

Valaistusuudistus pienensi energiankulutusta huomattavasti. Vanhaan valaistukseen verrattuna sähköä säästyy laskelmien mukaan noin 125 MWh:a vuodessa. Lisäksi uuden valaistuksen hiilijalanjälki on vanhaan verrattuna huomattavasti pienempi.

Turussa lopputulokseen ollaan erittäin tyytyväisiä.

Tulokset näyttävät ensimmäisten kuukausien jälkeen lupaavilta ja arvioituihin säästöihin ollaan pääsemässä”, toteaa Janne Aho tyytyväisenä.

Valaistusuudistuksessa saavutetut tulokset:

  • Työturvallisuus ja viihtyvyys työtiloissa paranivat, ja valo on nyt aiempaa laadukkaampaa.
  • Valaistuksen energiankulutuksen laskennallinen säästö on sisätiloissa noin 50% ja ulkotiloissa noin 70%.
  • Pitkä huoltoväli. Huolloksi riittää LED-valonlähteen vaihto.
  • Valaistuksen aiheuttamat hiilidioksidipäästöt kutistuivat merkittävästi.

Lue lisää varasto- ja logistiikkatilojen valaistusratkaisuistamme täältä.

Skanlog Oy on osa tanskalaista perheyritystä, jolle on ominaista kasvuhakuisuus, nopeat päätökset sekä nopea reagointikyky. Emoyritys Skandinavisk Logistik A/S on perustettu vuonna 1994 ja Suomessa Skanlog aloitti liiketoiminnan vuonna 2016. Skanlog on erikoistunut monenlaisten tuotteiden ja logististen ketjujen hallintaan, ydinliiketoimintaan kuuluvat juomalogistiikka ja isot kodinkoneet. Juomateollisuudessa Skanlog on Skandinavian suurin logistiikkatoimija. www.skanlog.com

Maija Alasalmi
Maija Alasalmi
Maija Alasalmi (FM) on toiminut Valtavalolla vuodesta 2014 lähtien vastuualueinaan markkinointi ja viestintä.

Haluatko lukea näitä lisää?

Tilaa suosittu uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa valaistusasioista suoraan sähköpostiisi.

Ota yhteyttä

Kysy valaistuksesta asiantuntijalta

Valaistuksen asiantuntijamme ovat tavattavissa myös etäyhteyden avulla – sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!