Valtavalo har utsett Tuukka Prykäri (M.Sc. (Tech.)), en av grundarna av företaget, till ny VD. Han har varit företagets teknologidirektör sedan grundandet av Valtavalo och också bidragit till utvecklingen av den internationella LED-lysrörsstandarden, som utfärdades i december 2014.

Valtavalos mångårige VD Markku Laatikainen har avslutat sitt arbete som VD, men kommer att fortsätta som Senior Advisor tillsvidare.

Jag har varit Valtavalos VD under de senaste 11 åren och tror att det nu är rätt tid för mig att trappa ner och överlåta företagsledningen till nya krafter. Jag kommer att fortsätta vara majoritetsaktieägare i företaget, så min tro på Valtavalo och dess framtid är lika stark som någonsin”, säger Laatikainen.

”Under de senaste åren har Valtavalo upplevt snabb tillväxt och internationalisering, och nu är det dags att fokusera på att förbättra lönsamheten. Vi har effektiviserat produktionen, etablerat vår position på den svenska belysningsmarknaden med vår egen organisation och ytterligare stärkt vår position i Finland genom nya samarbetsavtal”, säger Tuukka Prykäri, Valtavalos nya VD.

”Att utveckla den välkända driftsmiljön i enlighet med vår strategi är en bra grund för oss att fortsätta på vår utvecklingsväg,” fortsätter han.

På produktionsanläggningen i Kajaani, Finland, tillverkar Valtavalo energieffektiva LED-ljuskällor med lång livslängd och erbjuder sina kunder omfattande lösningar baserade på utbytbara ljuskällor som hjälper till att minska livscykelkostnaderna för belysning.