Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60
Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60

Skolbelysning

Högkvalitativa LED-lösningar för professionellt bruk

GOD BELYSNING
SKAPAR EN TRIVSAM LÄRMILJÖ

Högklassigt ljus och tillräcklig ljusstyrka gör det lättare att hålla sig alert samt förbättrar skärpan och koncentrationen.

Elever och studenter tillbringar en stor del av dagen inomhus, så lärmiljöns trivsamhet spelar roll och betydelsen av rätt typ av belysning betonas när det gäller att orka hela dagen. Högklassigt ljus och tillräcklig ljusstyrka gör det lättare att hålla sig alert samt förbättrar skärpan och koncentrationen.

I skolor finns många typer av lokaler, och för var och en finns egna belysningsrekommendationer. I nya skolor betonas lokalernas mångsidighet: i exempelvis skolkorridorerna räcker i genomsnitt en belysningsstyrka på 100 lux enligt standarden för inomhusbelysning. Om korridorer vid behov även används för undervisning, är rekommendationen 300 lux i genomsnitt. Den allmänna rekommendationen på 300 lux för klassrum höjs till 500 lux om klassrummet används för vuxenstudier kvällstid: mängden ljus människan behöver ändras med åldern, och behovet hos växande barn är ett helt annat än hos unga vuxna eller äldre. Dessutom är det viktigt att förhindra bländning i klassrum och föreläsningssalar (UGR≤19).

I vårt produkturval finns flera goda alternativ för en högklassig skolbelysning: Uniqa-serien eller Beat försedda med högklassiga LED-ljuskällor. Armaturen Game med bollskyddsgaller lämpar sig för användning i gymnastiksalar.

EN NÖJD KUND
ÄR VÅRT BÄSTA VISITKORT

Vi kanske inte kan övertyga dig om hur väl våra LED-lösningar fungerar, men det kanske våra nöjda kunder kan?

We renewed the lighting in several schools, kindergartens and sports facilities. Old fluorescent lamps were replaced with LED tubes in existing luminaires. As a result, the amount of light increased and we have saved energy from the first minute.
- Marita Tamminen, Energy efficiency expert, City of Vantaa, Finland
Energieffektiviteten i vår belysning har överskridit leverantörernas beräkningar, vilket betyder mycket snabbare än förväntad återbetalningstid och betydligt förbättrad avkastning på investeringen (ROI). Ljusnivåerna i våra lokaler har också förbättrats märkbart.
- Rauno Karjalainen, Direktör för teknisk avdelning, Lapland Hospital, Finland
Vi bytte till Valtavalo LED-belysning på grund av energibesparingarna och livslängden. Effekten av den nya belysningen syns framför allt i elräkningen. Besparingarna från enbart belysningsuppgraderingen är upp till 80%.
- Jukka Mustonen, CEO, MyFit/Prosperus Finland Oy
Super att kunna förbättra både ljus och energiförbrukning med befintliga armaturer. Kunderna uppskattar verkligen den nya belysningen som ger betydligt bättre kontraster på tennisbanorna. Vi är helnöjda!
- Magnus Lassi, Sportarenan AB, Göteborg, Sverige
Utbytet av befintliga armaturer till Valtavalo på (Abba) Orklas anläggning i Kungshamn har medfört lägre elförbrukning och en enklare montage från start.
- Jan Persson, Orkla Kungshamn
Vi är jättenöjda med belysningen. Det blev ljusare i hela butiken samt att vi gynnar miljön med tanke på den långa hållbarhet och låga energiförbrukningen som ljuskällorna har.
- Lars Wiss, Handlare, Hemköp Bollebygd, Sverige
Vi har gott om ljus nu och det är av hög kvalitet, så alla detaljer stämmer väl överens. Även våra kunder tackar oss för butikens ljusa nya utseende.
- Sampo Valtonen, Bilhandelschef, Pörhön Autoliike Oy, Finland

KONTAKTA VÅR FÖRSÄLJNING
SÅ BERÄTTAR VI MER!

Kontakta våra belysningsexperter så planerar vi tillsammans en helhet för era lokaler! Eller ta del av våra mångsidiga referenser.

Kontakta oss

Prata med våra belysningsrådgivare

Våra belysningsrådgivare är även tillgängliga för online-möten. Boka ditt möte redan idag!