Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60
Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60

Logistikbelysning

Högkvalitativa LED-lösningar för professionellt bruk

ENERGIEFFEKTIV OCH FUNGERANDE
BELYSNING FÖR LOGISTIKHALLAR

Belysningen har en stor inverkan på arbetarskyddet och energieffektiviteten i logistikhallar.

Stora logistikcentraler är ofta krävande när det gäller belysningen. Höga utrymmen samt långa och smala gångar ställer särskilda krav på belysningsplaneringen. Med rätt belysning kan man uppnå betydande energibesparingar, undvika fel och öka säkerheten i arbetsmiljön.

Våra lösningar med utbytbar ljuskälla lämpar sig bra för typiska logistikhallar – öppna och låga lastpallslager samt höglager. Enklast uppdaterar man belysningen genom att montera LED-ljuskällorna direkt i de gamla T8-lysrörsarmaturerna med magnetisk styrspole, förutsatt att armaturerna är i gott skick. Med litet besvär får man i dessa lokaler en närapå underhållsfri belysning som dessutom är flimmerfri med G5 LED-lysrör och LED-glimtändare (s.k. retrofit-montering).

I vårt produkturval finns flera belysningsalternativ för renoveringssobjekt och nybyggen – produkter särskilt väl lämpade för logistikhallar är Teva Slim, Prima Plus eller Prima Trio-armaturer, som förses med G-seriens High Power LED-ljuskällor eller LED-ljuskällor med smal kägla (45°).
I synnerhet i kyllager betonas fördelarna med LED-ljuskällor. LED tänder genast i kyla, så armaturerna kan släckas emellanåt eller så kan de styras med rörelsedetektorer. Detektorerna kan även placeras i hyllgångar eller i öppna lager för att spara energi.

EN NÖJD KUND 
ÄR VÅRT BÄSTA VISITKORT

Vi kanske inte kan övertyga dig om hur väl våra LED-lösningar fungerar, men det kanske våra nöjda kunder kan?

Den nya belysningen på kajen upplevs som mycket klarare och ljusare mot det gamla. Personalen som arbetar där regelbundet är mycket nöjda över bytet. Skillnaden är som natt och dag som en medarbetare uttryckte sig.
- Leif Byrstrand, PostNord Sverige AB, Hallsberg, Sverige
Önskemålet var en underhållsfri, flexibel och utbytbar ljuskälla där behovet av ljus kan justeras över tid, utan att armaturerna behöver bytas. ”Bytet resulterade i elbesparing på dryga 40% samt en klar förbättring av arbetsmiljön.”
- Nils-Olov Persson, PostNord Fastigheter
Förutom de betydande 60% energibesparingarna märkte vi att LED-rören uppnår 25% högre ljusstyrka än T8-lysrören som tidigare användes i terminalen.
- Pekka Simonen, Director Corporate Real Estate Finland, DHL Freight (Finland) Oy
Förutom en tydlig förbättring av energieffektiviteten ville vi modernisera belysningsnivån i butiken samt avsevärt öka lux-nivån jämfört med det gamla ljuset med traditionella lysrör. På grund av dessa faktorer samt en enkel och smidig uppdatering av våra befintliga armaturer valde vi Valtavalos mest effektiva LED-lysrör.
- Keijo Tuikka, Prisma-Stormarknad, Kajaani, Finland
Vi är väldigt nöjda med det nya utseendet i butiken. Mängden ljus har ökat och vi har fått bra feedback från både våra säljare och lagerpersonal.
- Juha Rönkkö, Facility Manager, AD VaraosaMaailma, Kuopio, Finland

KONTAKTA VÅR FÖRSÄLJNING
SÅ BERÄTTAR VI MER!

Kontakta våra belysningsexperter så planerar vi tillsammans en helhet för era lokaler! Eller ta del av våra mångsidiga referenser.

Kontakta oss

Prata med våra belysningsrådgivare

Våra belysningsrådgivare är även tillgängliga för online-möten. Boka ditt möte redan idag!