Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60
Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60

Butiksbelysning

Högkvalitativa LED-lösningar för professionellt bruk

VÄL PLANERAD
BELYSNING FRÄMJAR FÖRSÄLJNINGEN

Belysningen är en av de viktigaste faktorerna vid butiksplanering. En väl planerad butiksbelysning främjar försäljningen och sänker belysningskostnaderna. Dessutom förbättrar en högklassig belysning personalens välbefinnande och trivsel i arbetet.

Vid valet av belysningslösning i butikslokalen är det viktigt att beakta ljusmängden och färgåtergivningens kvalitet. En högklassig LED-belysning tar fram produkternas färger och uttryck på ett lockande sätt. På exempelvis frukt- och grönsaksavdelningar har belysningen ofta hög färgåtergivning, vilket lyfter fram vegetabiliernas färger.

Enligt standarden för inomhusbelysning avseende belysningsstyrka i butiker, kassaområdet undantaget, räcker i genomsnitt 300 lux. Ofta är det ändå tjänligt att höja nivån till 500 lux, men även högre belysningsstyrkor används. I butikslokaler betonas belysningen av gångarna mellan hyllorna. Om butiken har en hyllkarta, kan man genom en belysningskalkyl säkerställa att belysningen blir tillräcklig och jämn.

Utgångspunkten för en belysningsuppdatering är ofta en energieffektiv, långlivad och lättservad belysning – lösningen med utbytbar ljuskälla uppfyller väl dessa krav. Den är en lösning som är enkel och förmånlig att underhålla, eftersom endast ett byte av ljuskälla oftast räcker som service. LED-ljuskällornas långa livslängd förlänger dessutom serviceintervallet betydligt. För en högklassig belysning i butikslokaler rekommenderar vi till exempel Teva Slim, Beat eller Uniqa-armaturer försedda med G-seriens eller E-seriens LED-ljuskällor.

EN NÖJD KUND
ÄR VÅRT BÄSTA VISITKORT

Vi kanske inte kan övertyga dig om hur väl våra LED-lösningar fungerar, men det kanske våra nöjda kunder kan?

Vi är jättenöjda med belysningen. Det blev ljusare i hela butiken samt att vi gynnar miljön med tanke på den långa hållbarhet och låga energiförbrukningen som ljuskällorna har.
- Lars Wiss, Handlare, Hemköp Bollebygd, Sverige
Förutom en tydlig förbättring av energieffektiviteten ville vi modernisera belysningsnivån i butiken samt avsevärt öka lux-nivån jämfört med det gamla ljuset med traditionella lysrör. På grund av dessa faktorer samt en enkel och smidig uppdatering av våra befintliga armaturer valde vi Valtavalos mest effektiva LED-lysrör.
- Keijo Tuikka, Prisma-Stormarknad, Kajaani, Finland
Vi har gott om ljus nu och det är av hög kvalitet, så alla detaljer stämmer väl överens. Även våra kunder tackar oss för butikens ljusa nya utseende.
- Sampo Valtonen, Bilhandelschef, Pörhön Autoliike Oy, Finland
Vi är mycket nöjda med det ljusa intrycket i affären. Utöver att spara energi minskar de högklassiga inhemska LED-lysrören behovet av belysningsunderhåll.
- Hannu Tauriainen, Prisma-Stormarknad, Hollola, Finland
Vi är väldigt nöjda med det nya utseendet i butiken. Mängden ljus har ökat och vi har fått bra feedback från både våra säljare och lagerpersonal.
- Juha Rönkkö, Facility Manager, AD VaraosaMaailma, Kuopio, Finland
Vår personal är mycket nöjd med den nya belysningen. Även våra kunder har märkt ljusets höga kvalitet. Vi har fått mycket positiv feedback från våra kunder - det mest använda uttrycket är ”friskt”.
- Martta Kauranen, Affärschef, Jysk Sastamala, Finland

KONTAKTA VÅR FÖRSÄLJNING
SÅ BERÄTTAR VI MER!

Kontakta våra belysningsexperter så planerar vi tillsammans en helhet för era lokaler! Eller ta del av våra mångsidiga referenser.

Kontakta oss

Prata med våra belysningsrådgivare

Våra belysningsrådgivare är även tillgängliga för online-möten. Boka ditt möte redan idag!