Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60
Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60

Sjukhusbelysning

Högkvalitativa LED-lösningar för professionellt bruk

PÅ SJUKHUS BEHÖVS

LJUS DYGNET RUNT

Belysningens ständiga användning i sjukhusmiljö ställer krav på kvalitet, lång livslängd och god verkningsgrad.

På sjukhus behövs ljus dygnet runt. En väl planerad högklassig belysning beaktar både patienternas och vårdpersonalens behov. Belysningen gör miljön behaglig samt ökar vårdpersonalens trivsel i arbetet och effektiviteten.

Olika rum på ett sjukhus har varierande användningsändamål, och de behöver alla ändamålsenlig belysning. Rekommendationerna för belysningsstyrka varierar stort mellan de olika rummen – från bäddavdelningarnas allmänbelysning på 100 lux ända upp till en allmänbelysning på 1 000 lux i operationssalarna.

I sjukhusmiljö måste belysningen hålla en hög kvalitet. Belysningen ska vara säker, dvs. tekniken ska vara pålitlig och ljuset jämnt. Armaturerna ska vara lätta att rengöra. På grund av stort antal brukstimmar måste belysningslösningen också vara långlivad och ha en hög verkningsgrad. Det är också värt att notera att i många lokaler där forskning bedrivs krävs en belysning med högt färgåtergivningsvärde, Ra ≥ 90. E3– och G4 LED-lysrör finns också att få med högt färgåtergivningsvärde.

Belysningens andel av sjukhusens energiförbrukning är betydande, och genom att övergå till modern LED-belysning kan energiförbrukningen minskas avsevärt.

EN NÖJD KUND 
ÄR VÅRT BÄSTA VISITKORT

Vi kanske inte kan övertyga dig om hur väl våra LED-lösningar fungerar, men det kanske våra nöjda kunder kan?

Energieffektiviteten i vår belysning har överskridit leverantörernas beräkningar, vilket betyder mycket snabbare än förväntad återbetalningstid och betydligt förbättrad avkastning på investeringen (ROI). Ljusnivåerna i våra lokaler har också förbättrats märkbart.
- Rauno Karjalainen, Direktör för teknisk avdelning, Lapland Hospital, Finland
Den nya belysningen på kajen upplevs som mycket klarare och ljusare mot det gamla. Personalen som arbetar där regelbundet är mycket nöjda över bytet. Skillnaden är som natt och dag som en medarbetare uttryckte sig.
- Leif Byrstrand, PostNord Sverige AB, Hallsberg, Sverige
Förutom en tydlig förbättring av energieffektiviteten ville vi modernisera belysningsnivån i butiken samt avsevärt öka lux-nivån jämfört med det gamla ljuset med traditionella lysrör. På grund av dessa faktorer samt en enkel och smidig uppdatering av våra befintliga armaturer valde vi Valtavalos mest effektiva LED-lysrör.
- Keijo Tuikka, Prisma-Stormarknad, Kajaani, Finland
Vi är jättenöjda med belysningen. Det blev ljusare i hela butiken samt att vi gynnar miljön med tanke på den långa hållbarhet och låga energiförbrukningen som ljuskällorna har.
- Lars Wiss, Handlare, Hemköp Bollebygd, Sverige

KONTAKTA VÅR FÖRSÄLJNING
SÅ BERÄTTAR VI MER!

Kontakta våra belysningsexperter så planerar vi tillsammans en helhet för era lokaler! Eller ta del av våra mångsidiga referenser.

Kontakta oss

Prata med våra belysningsrådgivare

Våra belysningsrådgivare är även tillgängliga för online-möten. Boka ditt möte redan idag!