Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60
Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60

Kostnadseffektivitet och konkurrenskraft med energieffektiva LED-lysrör

5.5.2015

Tänk om ditt företag kunde skaffa energieffektiv LED-belysning utan investerings- eller installationskostnader och i stället investera dessa resurser i kärnverksamheten för de följande fem åren? Med tjänsten Valtavalo Vaivaton lyckas det.

Hittills har bytet av gamla lysrör till energieffektiv LED-belysning krävt stora engångsinvesteringar av företag, och därför blinkar lysrören uppe i taket fortfarande i många hallar och kontor. Med hjälp av den nylanserade tjänsten Valtavalo Vaivaton från finska Valtavalo Oy kan belysningen nu moderniseras mot månadsavgift och utan engångsinvesteringar så att företaget omedelbart uppnår betydande besparingar.

Tjänsten Valtavalo Vaivaton inkluderar avgiftsfri preliminär kartläggning där man reder ut den rådande belysningsnivån och tar fram planer för att förbättra den. Tjänsten baserar sig på de mest långlivade LED-lysrören på marknaden och inkluderar installation och underhåll. I praktiken sköter Valtavalo belysningen i kundens lokaler under den femåriga avtalsperioden.

Kundens kostnader för Valtavalo Vaivaton är så gott som utan undantag betydligt lägre än för den befintliga belysningen – tjänsten finns alltså redan i kundens budget i form av en elräkning. Besparingarna beror på en lägre elförbrukning, frigörelse av det kapital som bundits till belysningen samt eliminering av underhålls- och servicekostnaderna.

Valtavalo Oy:s vd Markku Laatikainen nämner som exempel ett logistikföretag, som uppnått betydande besparingar tack vare servicekonceptet Valtavalo Vaivaton.

Den månatliga kostnaden för den gamla lysrörsbelysningen var cirka 2 450 euro per månad. Månadsavgiften för Valtavalo Vaivaton och elkostnaderna för LED-belysningen är sammanlagt under 1 000 euro per månad. De totala besparingarna för den femåriga avtalsperioden är närmare 70 000 euro, berättar Laatikainen.

Valtavalo Vaivaton skonar också miljön

Valtavalo vill tillverka hållbara och långlivade produkter som är skonsamma mot miljön. Produkterna tillverkas i Finland med miljövänliga metoder och förpackas i återvunnet material och material som kan återvinnas. LED-lysrören minskar under sin livscykel redan i sig energiförbrukningen och koldioxidutsläppen avsevärt.

Imagon Oy, som är proffs på ljusreklam, skaffade våren 2015 LED-lysrör via tjänsten Valtavalo Vaivaton till sina produktionslokaler i Kajana.

Att tjänsten är ekologisk är viktigt för oss, och det är så klart ingen nackdel att vi samtidigt sparar en stor summa pengar, säger Imagon Oy:s styrelseordförande Mika Okkonen.

Även inomhusmotionsparken Angry Birds i Vuokatti har sedan en tid tillbaka haft säker och energisparande LED-belysning.

All vår energi går åt till att hålla vardagen i rullning. Vi har inte tid att sätta oss in i alla fastighetstekniska detaljer. Tjänsten Valtavalo Vaivaton passade oss som hand i handske. Det skulle ju ha varit galet att tacka nej till lösningen då besparingarna börjar rulla in genast utan risk, konstaterar Vuokatti Superparks vd Taneli Sutinen.

Vill du läsa mer?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste blogginläggen och nyheter direkt till din inkorg!

Kontakta oss

Prata med våra belysningsrådgivare

Våra belysningsrådgivare är även tillgängliga för online-möten. Boka ditt möte redan idag!