Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880
Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880

WIISAS-järjestelmää kehitetään tutkimusta ja innovaatioita rahoittavan Horisontti 2020 -ohjelman avulla

15.3.2019

Valtavalo Oy on ollut mukana EU:n Horisontti 2020 -ohjelmassa (Horizon 2020) yhtenä kuudesta suomalaisyrityksestä. Valtavalolla ohjelman tukeman hankkeen tarkoituksena on kehittää langatonta valaistuksen ohjausjärjestelmää, joka on helppo asentaa ja huoltaa. Valtavalon kehittämä WIISAS-järjestelmä optimoi itsensä sekä kirjaa tietoja valaistuksen käyttötottumuksista, säästömahdollisuuksista, turhasta käytöstä ja esimerkiksi liiketunnistinvalojen aktivoitumisesta. Ratkaisulla voidaan saavuttaa jopa 90 prosentin säästöt perinteisiin hehkulamppuihin verrattuna. Hankkeeseen on saatu rahoitusta Euroopan Unionin Horisontti 2020 -ohjelmasta.

Horisontti 2020 on EU:n tutkimusta ja innovaatioita rahoittava ohjelma, jonka koko on lähes 80 miljardia euroa vuosille 2014-2020. EU:n tavoitteena on luoda Eurooppaan kasvua ja uusia työpaikkoja vahvistamalla Horisontti 2020 -ohjelman avulla EU-alueen tieteellistä osaamista, tukemalla uusien teknologioiden ja innovaatioiden kehitystä ja käyttöönottoa ja etsimällä ratkaisuja suuriin yhteiskunnallisiin haasteisiin Euroopassa. Horisonttiin osallistuva taho voi olla yritys, yliopisto, korkeakoulu, tutkimuslaitos, yksittäinen tutkija tai jokin muu tutkimusta tekevä tai hyödyntävä organisaatio, kuten liitto tai kaupunki.

Horisontti 2020 -tutkimuspuiteohjelmaan kuuluvan ensivaiheen EIC Pilot -rahoituksen tarkoituksena on auttaa yrityksiä viemään innovaationsa  nopeammin markkinoille. Tätä varten yritykset saavat kukin 50 000 euron avustuksen liiketoimintasuunnitelman laatimiseen. Lisäksi niille tarjotaan ilmaiseksi yritysvalmennusta ja erilaisia tukipalveluja nopeuttamaan liiketoiminnan kasvua.

Ensimmäisessä vaiheessa 1.11.2018 – 28.2.2019 välisenä aikana Valtavalolla tehtiin selvitys WIISAS-järjestelmän teknisestä toimivuudesta ja taloudellisesta kannattavuudesta. Ensimmäisen vaiheen jälkeen yritykset voivat hakea kakkosvaiheen rahoitusta, jonka on tarkoitus tukea esimerkiksi kehitettyjen tuotteiden ja ratkaisujen demonstrointia, testausta, pilotointia ja skaalausta. Toisessa vaiheessa rahoituksen määrä on 0,5–2,5 miljoonaa euroa.

Ensimmäisen vaiheen rahoitushakuun osallistui tällä kierroksella 2111 pk-yritystä ympäri Eurooppaa. Näistä 50 000 euron avustuksen sai 246 innovaatiohanketta, joista kuusi oli suomalaisvetoisia.

Haluatko lukea näitä lisää?

Tilaa suosittu uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa valaistusasioista suoraan sähköpostiisi.

Ota yhteyttä

Kysy valaistuksesta asiantuntijalta

Valaistuksen asiantuntijamme ovat tavattavissa myös etäyhteyden avulla – sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!