Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880
Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880

Valtavalon LED-valoputkille Avainlippu-merkki

1.9.2017

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt Valtavalo Oy:n valmistamille LED-valoputkille Avainlippu-merkin osoituksena kotimaassa valmistetuista tuotteista. Avainlippu voidaan myöntää Suomessa valmistetulle tuotteelle tai Suomessa tuotetulle palvelulle, jonka kotimaisuusaste on vähintään 50 %.

Avainlippu on viestinyt kotimaisuudesta jo yli 50 vuotta. Siihen liitetään positiivisia mielikuvia kotimaisuudesta, luotettavuudesta, ympäristöystävällisyydestä sekä työllistävyydestä.

Avainlipun kautta yritykset voivat viestiä tärkeistä arvoista kuluttajille ja asiakkaille”, kertoo Reetta Mentu Suomalaisen Työn Liitosta.

Kotimaisuus on monille toimijoille kunnia-asia ja ylpeydenaihe, niin myös Valtavalolle. Yritys on ollut edelläkävijä elektroniikan valmistuksen saralla tuomalla LED-valoputkiensa valmistuksen Kiinasta Suomeen. Vuodesta 2012 lähtien kaikki Valtavalon LED-valoputket on valmistettu Kajaanissa yrityksen omalla tehtaalla. Valtavalo käyttää myös mahdollisimman paljon kotimaisia materiaalintoimittajia ja sen tuotteiden kotimaisuusastetta on lisätty aina, kun siihen on ollut mahdollisuus. Niin ikään automatisoitujen tuotantolinjojen suunnittelu ja toteutus ovat kotimaista, kuopiolaisen EID-Tech Oy:n, käsialaa.

Lippulaivatuotteemme arvosta syntyy laskentatavasta riippuen jopa yli 80% Suomesta.  Korkeat laatukriteerimme täyttäviä materiaalitoimittajia löytyy itseasiassa parhaiten Suomesta sekä muista Pohjoismaista ja kotimainen automaatio-osaaminen on tunnetusti maailman huippua”, Valtavalon toimitusjohtaja Markku Laatikainen linjaa.

Kotimainen tuotanto ja tuotteet ovat olleet Valtavalolle paitsi arvovalinta ja yhteiskunnallisen vastuun kantamista, mutta ennen kaikkea myös liiketaloudellisesti kestävä valinta. Koska suurin osa yrityksen tuotannosta menee käytettäväksi kotimaahan ja Pohjois-Eurooppaan, on loogista, ympäristöystävällistä ja kannattavaa valmistaa tuotteet lähellä asiakkaita.

Haluamme korostaa kulttuuria, jossa kotimainen laatu ja luotettavuus ovat keskiössä, sillä niillä voimme tuottaa asiakkaillemme ja yhteiskunnalle kestävää hyötyä ja arvoa. Olemme myös nostaneet aktiivisesti esille kotimaisen tuotannon yhteiskunnallista merkitystä yritysten ja julkisten toimijoiden valaistushankintoja suunniteltaessa”, Laatikainen jatkaa.

Olemme saaneet runsaasti positiivista palautetta asiakkailtamme sekä tuotantomme, että tuotteidemme kotimaisuudesta ja näkemyksemme mukaan suomalaiset päättäjät antavat tänä päivänä arvoa myös tuotteiden alkuperälle. Avainlippu-merkki auttaa meitä jatkossa tuomaan esille suomalaisen työn viestiä valaistusmarkkinassa entistä näkyvämmin. Lisäksi Suomessa valmistetuilla tuotteilla on erittäin hyvä maine myös maamme rajojen ulkopuolella, mikä vahvistaa asemaamme myös kansainvälisesti”, Laatikainen toteaa.

Lisätietoja:
Markku Laatikainen, Toimitusjohtaja, Valtavalo Oy, [email protected]
Reetta Mentu, Markkinointipäällikkö, Suomalaisen Työn Liitto, [email protected]

Haluatko lukea näitä lisää?

Tilaa suosittu uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa valaistusasioista suoraan sähköpostiisi.

Ota yhteyttä

Kysy valaistuksesta asiantuntijalta

Valaistuksen asiantuntijamme ovat tavattavissa myös etäyhteyden avulla – sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!