Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880
Asiakaspalvelumme palvelee arkisin klo 9-15 0207 789 880

Lumoavat LEDit -valaisinsuunnittelukilpailu oli menestys

5.12.2017

Lapin Yliopiston teollisen muotoilun koulutusohjelman opiskelijat ahkeroivat syksyn suunnitellen ja valmistaen valaisimia Valtavalo Oy:n järjestämään valaisinsuunnittelukilpailuun. Kilpailu oli osa Oulussa järjestettyä Lumo-valofestivaalia ja se oli avoinna yleisölle Oulun kaupunginkirjastossa 17-30.11.

Kilpailun tarkoituksena oli kuvata LED-valoputken monipuolisuutta valaistusratkaisuna. Perinteisen loisteputken korvaava LED-valoputki mielletään tarpeettoman usein edeltäjänsä lailla yksinomaan teollisuuden tai erilaisten hallien valaisuun tarkoitetuksi massatuotteeksi. Sen ympärille voi kuitenkin rakentaa mitä erilaisimpia valaisimia, jotka soveltuvat monenlaisiin arkisiin ja ei niin arkisiin käyttökohteisiin.

Valtavalon raadin suosikiksi nousi Joni Ruotasen suunnittelema ’Forma’.

Forma-valaisimen innoittajina toimivat Arktisen luonnon kätketty, kajastava valo sekä metsien jykevyys ja uurteisuus. Perinteinen puusepänosaaminen on erottamaton osa Forman modernia, selkeälinjaista olemusta, joka antaa tilaa kajastavalle valolle ja sen leikille. Materiaalina pääasiassa kotimainen koivuviilu”, kuvaa Joni Ruotanen työtään.

Myös yleisö sai äänestää omaa suosikkiaan ja yleisön suosikiksi nousi Juha Seppälän suunnittelema ’Halko’.

Jo ammoisista ajoista lähtien koivu on ollut suomalaisen kodin sydän. Koivuhalko on palanut tulisijoissamme tuhansia vuosia tuoden valoa ja lämpöä kylmiin tupiimme”, kertoo Juha Seppälä omasta työstään.

Voittajavalaisinten tekijät Joni Ruotonen ja Juha Seppälä kävivät noutamassa palkintonsa Valtavalon Oulun toimistolta tiistaina 5.12.

Yleisöäänestyksessä toiselle sijalle ylsi Vera-Sofia Karin käsialaa oleva Käpynen ja kolmanneksi valittiin Joni Ruotosen suunnittelema Forma.

Odotimme näkevämme ratkaisuja tyylikkäistä toimistovalaisimista lukulamppuihin tai julkisen tilojen design-valoista joka kodin yleisvaloksi, ja tämä odotus toteutui, sanoo Valtavalon toimitusjohtaja Markku Laatikainen. ”Olemme kilpailun satoon erittäin tyytyväisiä.”

Haluatko lukea näitä lisää?

Tilaa suosittu uutiskirjeemme ja saat ajankohtaista tietoa valaistusasioista suoraan sähköpostiisi.

Ota yhteyttä

Kysy valaistuksesta asiantuntijalta

Valaistuksen asiantuntijamme ovat tavattavissa myös etäyhteyden avulla – sovi tapaaminen kanssamme jo tänään!