Hem Företaget Pressmeddelanden

Pressmeddelanden

 • Testframgångar till Finland – Valtavalo G5 i topp bland LED-lysrör
  3.9.2019 15:21 Belysningsbranschens ansedda engelska publikation LuxReview testade under augusti produkter från sex internationella tillverkare av LED-lysrör i LIA-laboratoriet i Telford. I testerna som genomfördes vid Europas viktigaste laboratorium specialiserat på testning av belysningsprodukter fanns produkter från Valtavalo, Philips, Osram, Tungsram, Kosnic och Mackwell LLL.
 • Valtavalo öppnade en publik nyemission med snabb internationell tillväxt som mål
  7.12.2018 9:37 Valtavalo Oy har nyligen fyrfaldigat tillverkningskapaciteten vid LED-lysrörsfabriken i Kajana och meddelar att företaget öppnade en offentlig nyemission i samarbete med Invesdor Ab den 28 november 2018. Företaget vill nå snabb internationell tillväxt och berättar att de bolagsandelar som kan tecknas i samband med nyemissionen utgör 7,77–17,51 procent av aktierna i bolaget.
 • Finska kommuner sparar pengar genom att satsa på nya belysningslösningar
  28.3.2018 12:44 Under hösten 2017 gjorde ett antal studenter från Oulu universitet en marknadsundersökning, som del av utbildningen. Syftet var att undersöka belysningens skick i offentliga byggnader i de största kommunerna och städerna i Finland.
 • Utgör CE-märkningen en garanti för säkerhet? Valtavalos G4 LED-lysrör har tilldelats ENEC/FI-certifikat
  13.2.2018 12:34 Den finska lysrörstillverkaren Valtavalo har fått sin flaggskeppsprodukt, G4 LED-lysröret, certifierad i enlighet med den internationella ENEC-processen. SGS Fimko beviljade produkten certifiering i januari efter en rad krävande tester.
 • Valtavalo räknar med ökad tillväxt
  16.10.2017 12:50 Valtavalo, den finska tillverkaren av LED-lysrör, fortsätter att växa snabbt. Omsättningen för räkenskapsåret med bokslut i maj blev 3,6 miljoner euro, vilket är en ökning med 21 % från föregående år. Efter ett olönsamt år vände det, och företaget gjorde en vinst på 75 000 euro.
 • Valtavalos LED-lysrör får bära nyckelflaggsymbolen
  15.9.2017 13:31 Förbundet för finländskt arbete har godkänt att Valtavalos LED-lysrör märks med nyckelflaggsymbolen, som ett intyg på att tillverkningen sker i Finland. Endast produkter som tillverkas i Finland, eller tjänster som produceras i Finland, får bära nyckelflaggsymbolen. Produkter eller tjänster som bär symbolen måste vara inhemska till minst 50 procent.