Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60
Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60

Valtavalos export i medvind

31.10.2022

Valtavalo Oy, ett finskt företag som specialiserat sig på belysningslösningar med utbytbara ljuskällor, lyckades öka sin omsättning och förbättra sin lönsamhet under räkenskapsperioden som avslutades i maj, trots en utmanande verksamhetsmiljö. Trots att Covid-pandemin, kriget i Ukraina och de globala produktions- och logistiska utmaningarna överskuggade räkenskapsåret, ökade omsättningen till 4,1 miljoner euro.

Tuukka Prykäri, vd för Valtavalo, nämner särskilt utvecklingen av utrikeshandeln.

Det senaste räkenskapsåret var mycket betydelsefullt för oss, eftersom exporten till andra EU-länder för första gången i företagets historia ökade mer än inrikeshandeln”, säger Prykäri. ”Under det senaste räkenskapsåret ökade vår totala utrikeshandel med cirka 16 procent. Finland behöll fortfarande sin ställning som den största enskilda marknaden, men Sverige kom nära”, fortsätter han.

Företaget etablerade en försäljningsfilial i Sverige 2017, som sedan dess har utvecklats positivt. Även om merparten av exporten kommer från Sverige, levererar Valtavalos fabrik i Kajaani i norra Finland regelbundet även till andra europeiska länder.

Den cirkulära ekonomins framträdande roll i samhället har haft en positiv inverkan på Valtavalos verksamhet. Vi är pionjärer och förespråkare för hållbar belysning – det har alltid varit viktigt för oss att belysningen håller över tid och sparar miljön”, säger Prykäri.

Förutom den cirkulära ekonomin har de megatrender som fortsätter att dominera – energibesparing och miljövänlighet – varit hörnstenar i företagets verksamhet redan från början. Framöver vill företaget fokusera mer på kundupplevelsen och göra belysningsinköp enkla och problemfria för kunderna.

Det har varit glädjande att se att den nya EU-lagstiftningen nu också uppmuntrar till att ljuskällor ska kunna underhållas och bytas ut.  Dessutom är utfasningen av kvicksilverhaltiga produkter, som till exempel fluorescerande lysrör, från marknaden ett stort steg i rätt riktning”, säger Prykäri.

Valtavalo tillverkar energieffektiva och långlivade LED-ljuskällor i sin fabrik och erbjuder sina kunder kompletta lösningar baserade på utbytbara ljuskällor.

Vill du läsa mer?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste blogginläggen och nyheter direkt till din inkorg!

Kontakta oss

Prata med våra belysningsrådgivare

Våra belysningsrådgivare är även tillgängliga för online-möten. Boka ditt möte redan idag!