Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60
Kundtjänsten är öppen vardagar kl. 8-16 +46 (0)10 410 35 60

Aki Sarajärvi till Direktör för affärsverksamheten i Valtavalo Oy

7.10.2022

Aki Sarajärvi har utsetts till Direktör för affärsverksamheten för Valtavalo Oy från och med början av oktober. Han kommer att ansvara för utvecklingen av Valtavalos affärsverksamhet och försäljningsledning i Finland. Innan Sarajärvi kom till Valtavalo har han haft utvecklings- och ledningsfunktioner inom olika branscher. Han är baserad vid Valtavalos huvudkontor i Uleåborg, Finland.

Valtavalo har lång erfarenhet av LED-belysning och produkterna är av mycket hög kvalitet. Dessutom har man här länge tagit hänsyn till miljöfrågor och principerna för hållbar utveckling”, säger Aki Sarajärvi.

”Jag vill utveckla mitt team till verkliga belysningsexperter som kan identifiera kundens behov och hitta rätt lösning för att förbättra belysningen. Vi gör världen till en ljusare plats att leva på för anställda, företag samt framtida generationer”, han fortsätter.

Enligt Tuukka Prykäri, VD för Valtavalo Oy, är Sarajärvis starka branschkunskap till nytta för företaget.

Under räkenskapsåret som avslutades i maj återvände vi till en lönsam tillväxt tack vare exportförsäljningen, som ökade snabbare än den inhemska försäljningen, och för första gången i vår historia översteg exporten den inhemska försäljningen. Vi är glada över den här möjligheten och räknar med Akis starka erfarenhet för att ta vår inhemska försäljning till en ny nivå och vidareutveckla vår verksamhet”, säger Prykäri.

Vid fabriken i Kajaani tillverkar Valtavalo energieffektiva LED-ljuskällor med lång livslängd och erbjuder sina kunder kompletta lösningar baserade på utbytbara ljuskällor som bidrar till att minska belysningens livscykelkostnader.

Vill du läsa mer?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få de senaste blogginläggen och nyheter direkt till din inkorg!

Kontakta oss

Prata med våra belysningsrådgivare

Våra belysningsrådgivare är även tillgängliga för online-möten. Boka ditt möte redan idag!