Kysy lisätietoja: 044 7717 197 tai maija.alasalmi (ät) valtavalo.fi

Roboteilla tuotantoa Suomeen -seminaari

Kajaanin Renforsin Rannan yrityspuistossa 19.11.2018

Robotit tasapäistävät olosuhteita globaalissa kilpailussa. Korkea osaaminen robotiikassa voi luoda Suomelle kilpailuedun, jos sitä osataan hyödyntää. Seminaarin on tarkoitus välittää tietoa robottien mahdollistamista liiketoimintamalleista ja tarjota eväitä automatisointia omiin tarpeisiinsa harkitseville toimijoille käytännönläheisten case-esimerkkien avulla. Seminaari aloittaa Euroopanlaajuisesti järjestettävän Robottiviikon Suomessa.

Tule mukaan robotiikan ykköstapahtumaan Suomessa!

Osaamistaan jakamassa

Seminaarin avaa Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilä. Kajaanin kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen tuo kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Mika Lintilä

Suomen elinkeinoministeri

Seminaarin avaa Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilä.

Jari Tolonen

Kaupunginjohtaja, Kajaani

Kajaanin kaupungin tervehdyksen seminaariin tuo Kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

Markku Laatikainen

Toimitusjohtaja, Valtavalo Oy

Valtavalo Oy toi LED-valoputkiensa tuotannon Kiinasta Suomeen vuonna 2012 ja on sittemmin vakiinnuttanut asemansa Pohjois-Euroopan LED-valaistusmarkkinassa. Yhtiö valmistaa pitkäikäiset LED-valoputkensa kahden täysin automatisoidun robottilinjaston avulla Kajaanissa. Viime vuonna Valtavalon vienti tuplaantui ja Ruotsin myynti jopa kolminkertaistui. Miten temppu tehtiin ja mikä rooli automaatiolla on ollut tässä kasvutarinassa?

Nina Lehtinen

Varapj, Robotiikkayhdistys

Suomen Robotiikkayhdistys ry on avoin yhdistys teollisuusrobotiikasta kiinnostuneille henkilöille ja yrityksille. Yhdistys on vuodesta 1983 alkaen toiminut robotiikan keskustelufoorumina ja sanansaattajana Suomessa. Yhdistys on euRoboticsin jäsenyhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on mm. järjestää vuosittain robotiikkaan liittyviä koulutuksia, kerätä robotiikkatilastoja Suomessa sekä toimia aktiivisena tekijänä kansainvälisessä yhteistyössä.

Jarmo Happonen

Projektipäällikkö, KAMK

Kajaanin Ammattikorkeakoululla on tehty jo vuosia työtä robottien parissa. Laadukkaan opetuksen ansiosta Kainuuseen on nousemassa osaamiskeskittymä robotiikan tiimoilta. Viimeisimmäksi KAMK:lla käynnistyi kunnianhimoinen RoboKai-hanke, jonka tavoitteena on kehittää robotiikan ja siihen liittyvän automaation oppimisympäristöjä sekä lisätä niiden edellyttämää osaamista oppilaitoksissa ja yrityksissä.

Marko Hurskainen

Tehtaanjohtaja, Transtech Oy

Transtech on erikoistunut kaksikerroksisten matkustajavaunujen ja matalalattiaraitiovaunujen valmistamiseen. Yritys on hyödyntänyt tehokkaasti robotiikkaa tuotantolaitoksen perustamisesta lähtien, mikä on osaltaan auttanut parantamaan kansainvälistä kilpailukykyä ja pitämään tuotannon Suomessa.

Paavo Käkelä

Myyntijohtaja, EID Tech Oy

Teollisuuden automaatioratkaisuja valmistava kuopiolainen EID Tech Oy on alan pioneeri mikrotehdas-ajattelun kaupallistajana. Yhtiön ainutlaatuinen ANT Plant -konsepti mahdollistaa paikallisen täysin automatisoidun tuotannon hankkimisen avaimet käteen -periaatteella. Yhtiön automaatiolinjoja käytetään laajalti mm. terveysteknologiassa.

Matti Pilviö

Toimitusjohtaja, Sartorius Biohit Liquid Handling Oy

Sartorius Biohit Liquid Handling Oy on globaaleilla markkinoilla toimiva yritys, joka kehittää, valmistaa ja myy nesteannostelutuotteita, kuten pipettejä ja pipetinkärkiä laboratorio- ja lääketeollisuuden käyttöön. Yritys on osa saksalaista Sartorius-konsernia, jonka mittavat investoinnit suomalaiseen tytäryhtiöönsä ovat tuoneet Kajaanin tuotantoyksikköön paitsi uutta tuotantoteknologiaa myös uusia työpaikkoja.

Seminaaripäivän aikataulu

Tilaisuus järjestetään Renforsin Rannan -yrityspuiston alueella sijaitsevassa Portti-rakennuksessa, josta on helppo käydä tutustumassa noin 300 metrin päässä sijaitsevaan Valtavalon täysin automatisoituun LED-valoputkitehtaaseen.

10:00/Ilmoittautuminen ja kahvit
10:30/Tilaisuuden avaus – Elinkeinoministeri Mika Lintilä
10:40/Kajaanin kaupungin terveiset - Kaupunginjohtaja Jari Tolonen
10:50/Robotiikalla työtä Suomeen - Markku Laatikainen, Toimitusjohtaja, Valtavalo Oy
11:15/Tutustuminen Valtavalon täysin automatisoituun LED-valoputkitehtaaseen
11:45/Lounas
12:30/Suomen teollisuusrobotit lukuina & Eurooppalaisen Robottiviikko 2018 esittely - Nina Lehtinen, Varapj., Suomen Robottiikkayhdistys
13:00/KAMK: Robokai-hanke - Jarmo Happonen, Projektipäällikkö, Kajaanin Ammattikorkeakoulu
13:30/Kiskokalustotuotannon robotisoinnilla tuottavuutta piensarjatuotannossa - Marko Hurskainen, Tehtaanjohtaja, Transtech Oy
14:00/Kahvit
14:15/Aasiaan ja takaisin. Miksi nyt on aika investoida automaatioon? - Paavo Käkelä, Myyntijohtaja, EID Tech Oy
14:45/Case Sartorius: Raaka-aineesta puhtaaksi lopputuotteeksi käsin koskematta - Matti Pilviö, Toimitusjohtaja, Sartorius Biohit Liquid Handling Oy
15:15/Tilaisuuden päätös