Kysy lisätietoja: 044 7717 197 tai maija.alasalmi (ät) valtavalo.fi

  Roboteilla tuotantoa Suomeen -seminaari

  Kajaanin Renforsin Rannan yrityspuistossa 19.11.2018

  Robotit tasapäistävät olosuhteita globaalissa kilpailussa. Korkea osaaminen robotiikassa voi luoda Suomelle kilpailuedun, jos sitä osataan hyödyntää. Seminaarin on tarkoitus välittää tietoa robottien mahdollistamista liiketoimintamalleista ja tarjota eväitä automatisointia omiin tarpeisiinsa harkitseville toimijoille käytännönläheisten case-esimerkkien avulla. Seminaari aloittaa Euroopanlaajuisesti järjestettävän Robottiviikon Suomessa.

  Tule mukaan robotiikan ykköstapahtumaan Suomessa!

  Osaamistaan jakamassa

  Seminaarin avaa Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilä. Kajaanin kaupungin tervehdyksen tilaisuuteen tuo kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

  Mika Lintilä

  Suomen elinkeinoministeri

  Seminaarin avaa Suomen elinkeinoministeri Mika Lintilä.

  Jari Tolonen

  Kaupunginjohtaja, Kajaani

  Kajaanin kaupungin tervehdyksen seminaariin tuo Kaupunginjohtaja Jari Tolonen.

  Markku Laatikainen

  Toimitusjohtaja, Valtavalo Oy

  Valtavalo Oy toi LED-valoputkiensa tuotannon Kiinasta Suomeen vuonna 2012 ja on sittemmin vakiinnuttanut asemansa Pohjois-Euroopan LED-valaistusmarkkinassa. Yhtiö valmistaa pitkäikäiset LED-valoputkensa kahden täysin automatisoidun robottilinjaston avulla Kajaanissa. Viime vuonna Valtavalon vienti tuplaantui ja Ruotsin myynti jopa kolminkertaistui. Miten temppu tehtiin ja mikä rooli automaatiolla on ollut tässä kasvutarinassa?

  Nina Lehtinen

  Varapj, Robotiikkayhdistys

  Suomen Robotiikkayhdistys ry on avoin yhdistys teollisuusrobotiikasta kiinnostuneille henkilöille ja yrityksille. Yhdistys on vuodesta 1983 alkaen toiminut robotiikan keskustelufoorumina ja sanansaattajana Suomessa. Yhdistys on euRoboticsin jäsenyhdistys. Yhdistyksen tehtävänä on mm. järjestää vuosittain robotiikkaan liittyviä koulutuksia, kerätä robotiikkatilastoja Suomessa sekä toimia aktiivisena tekijänä kansainvälisessä yhteistyössä.

  Jarmo Happonen

  Projektipäällikkö, KAMK

  Kajaanin Ammattikorkeakoululla on tehty jo vuosia työtä robottien parissa. Laadukkaan opetuksen ansiosta Kainuuseen on nousemassa osaamiskeskittymä robotiikan tiimoilta. Viimeisimmäksi KAMK:lla käynnistyi kunnianhimoinen RoboKai-hanke, jonka tavoitteena on kehittää robotiikan ja siihen liittyvän automaation oppimisympäristöjä sekä lisätä niiden edellyttämää osaamista oppilaitoksissa ja yrityksissä.

  Marko Hurskainen

  Tehtaanjohtaja, Transtech Oy

  Transtech on erikoistunut kaksikerroksisten matkustajavaunujen ja matalalattiaraitiovaunujen valmistamiseen. Yritys on hyödyntänyt tehokkaasti robotiikkaa tuotantolaitoksen perustamisesta lähtien, mikä on osaltaan auttanut parantamaan kansainvälistä kilpailukykyä ja pitämään tuotannon Suomessa.

  Paavo Käkelä

  Myyntijohtaja, EID Tech Oy

  Teollisuuden automaatioratkaisuja valmistava kuopiolainen EID Tech Oy on alan pioneeri mikrotehdas-ajattelun kaupallistajana. Yhtiön ainutlaatuinen ANT Plant -konsepti mahdollistaa paikallisen täysin automatisoidun tuotannon hankkimisen avaimet käteen -periaatteella. Yhtiön automaatiolinjoja käytetään laajalti mm. terveysteknologiassa.

  Matti Pilviö

  Toimitusjohtaja, Sartorius Biohit Liquid Handling Oy

  Sartorius Biohit Liquid Handling Oy on globaaleilla markkinoilla toimiva yritys, joka kehittää, valmistaa ja myy nesteannostelutuotteita, kuten pipettejä ja pipetinkärkiä laboratorio- ja lääketeollisuuden käyttöön. Yritys on osa saksalaista Sartorius-konsernia, jonka mittavat investoinnit suomalaiseen tytäryhtiöönsä ovat tuoneet Kajaanin tuotantoyksikköön paitsi uutta tuotantoteknologiaa myös uusia työpaikkoja.

  Seminaaripäivän aikataulu

  Tilaisuus järjestetään Renforsin Rannan -yrityspuiston alueella sijaitsevassa Portti-rakennuksessa, josta on helppo käydä tutustumassa noin 300 metrin päässä sijaitsevaan Valtavalon täysin automatisoituun LED-valoputkitehtaaseen.

  10:00/Ilmoittautuminen ja kahvit
  10:30/Tilaisuuden avaus – Elinkeinoministeri Mika Lintilä
  10:40/Kajaanin kaupungin terveiset - Kaupunginjohtaja Jari Tolonen
  10:50/Robotiikalla työtä Suomeen - Markku Laatikainen, Toimitusjohtaja, Valtavalo Oy
  11:15/Tutustuminen Valtavalon täysin automatisoituun LED-valoputkitehtaaseen
  11:45/Lounas
  12:30/Suomen teollisuusrobotit lukuina & Eurooppalaisen Robottiviikko 2018 esittely - Nina Lehtinen, Varapj., Suomen Robottiikkayhdistys
  13:00/KAMK: Robokai-hanke - Jarmo Happonen, Projektipäällikkö, Kajaanin Ammattikorkeakoulu
  13:30/Kiskokalustotuotannon robotisoinnilla tuottavuutta piensarjatuotannossa - Marko Hurskainen, Tehtaanjohtaja, Transtech Oy
  14:00/Kahvit
  14:15/Aasiaan ja takaisin. Miksi nyt on aika investoida automaatioon? - Paavo Käkelä, Myyntijohtaja, EID Tech Oy
  14:45/Case Sartorius: Raaka-aineesta puhtaaksi lopputuotteeksi käsin koskematta - Matti Pilviö, Toimitusjohtaja, Sartorius Biohit Liquid Handling Oy
  15:15/Tilaisuuden päätös