Hem Referenser Installationer

En nöjd kund är vårt bästa visitkort

Valtavalo är marknadsledande i Norden som pålitlig utvecklare och leverantör av LED-lysrör. Vi är synnerligen väl insatta i linjär belysning (dvs. lysrör) och i sparpotentialen i fastigheter som använder denna typ av belysning. Vi har uppnått detta genom erfarenhet av tusentals installationer.

Våra kunder är främst stora organisationer inom både den offentliga och den privata sektorn. Vår kundkrets omfattar bland annat ett hundratal kommuner, sjukhus, statliga ämbetsverk och tiotals internationella storbolag.

Industribelysning
Valtavalo toteutti LED-valaistuksen Höganäsin haastaviin teollisuustiloihin Ruotsissa.

Industrin hör till de viktigaste kundsegmenten för Valtavalo och den var också en av de första som drog nytta av LED-lysrör. Den utmärkta tillförlitligheten hos Valtavalos LED-lysrör i krävande miljöer och i armaturer där lysrören inte så enkelt kan bytas ut är en avgörande egenskap. De största industribolagen i Norden litar på Valtavalos produkter.

Svenska Höganäs AB är ett världsledande företag inom metallpulvertillverkning. Företaget började 2012 övergå till LED-belysning som en del av sitt energisparprojekt. Man ville hitta den rätta LED-lösningen för krävande industrilokaler. Efter att ha testat LED-lysrör från flera leverantörer valde Höganäs slutligen Valtavalos LED-lysrör. ”Valtavalos LED-lysrör visade sig vara den mest hållbara lösningen och de hade även den bästa energiprestandan på marknaden”, säger Mats Andersson, ansvarig för energisparprojektet, om de positiva resultaten med LED-lysrör. På bilden Hans-Pauli Hallengren från Höganäs AB som ansvarade för monteringen.

PDF:
Höganäs (SWE)
Aldaris (ENG)
Imagon (SWE)
Oy Snellman AB (SWE)

Belysning för kontor, sjukhus och skolor
Säästöpankki Optian LED-valaistus.

Bra färgåtergivning och gott ljus är viktiga i lokaler där du behöver se bra. Det är ingen tillfällighet att Valtavalos LED-lysrör installeras allt oftare i kontor där man sysslar med precisionsarbete. Valtavalos omfattande produkturval innehåller lämpliga alternativ för korridorer och kontorslokaler, med eller utan automatik.

”Nu har vi så mycket ljus i lokalen att det känns som om den hade genomgått en stor renovering”, sammanfattar kontorschef Matti Mentilä på Sparbanken Optia om effekterna av den nya belysningen på kontoret. Det iögonenfallande resultatet uppnåddes helt enkelt genom att byta ut de gamla lysrören mot Valtavalos LED-lysrör.

PDF:
Optia Bank (ENG)
Lapland Hospital (ENG)
Vantaa (ENG)

Butikslokaler
Valtavalon ratkaisu valaisee Sale Hetteenmäen tiloja Kajaanissa.

Valtavalos kundkrets omfattare redan hundratals affärsfastigheter. De minsta är små specialbutiker där belysningens kvalitet är viktigt och de största är köpcentrum med tusentals LED-lysrör. Färgåtergivningen i Valtavalos LED-lysrör får färgerna att framträda naturligt, vilket är viktigt för både produkternas tillverkare och kunderna som annars kan bli besvikna om färgen på den nya skjortan inte längre känns lika rätt i naturljus.

”Vi är nöjda med belysningen i den nya Sale-butiken och kunderna har också gett positiv feedback om den. De gamla monteringsskenorna passade inte helt med de nya hyllmellanrummen, utan armaturerna var delvis placerade ovanför hyllorna. Med LED-lysrörens vridbara ändor kunde vi ändå rikta in ljuset där det behövdes”, berättar fastighetschef Keijo Tuikka från SOK Handelslaget Maakunta.

PDF:
Sale Hetteenmäki (ENG)
K-Market Ahjontori (ENG)
Kajaanin 1. Apteekki (ENG)
Jysk (SWE)
Prisma Kajaani (SWE)
Ad VaraosaMaailma (SWE)
Pörhön Autoliike Kajaani (SWE)

Särskilda ändamål
Suomen kansallisoopperan puvustamo siirtyi LED-aikaan.

Valtavalos LED-lysrör har många egenskaper som gör dem bättre än både de traditionella lysrören och de konkurrerande LED-lysrören. Skillnaderna mellan olika ljuskällor och tillverkare framhävs speciellt på ställen där det krävs en lång livslängd, liten värmealstring, hög ljuseffekt och mekanisk tålighet. Ibland kan konkurrensförmånen också bero på överraskande faktorer som till exempel avsaknaden av UV-ljus eller temperaturminskning.

Finlands Nationaloperas kostymateljé är speciellt på sommaren en mycket varm arbetsplats. Flera hundra lysrör har inte bara gett mycket ljus utan även mycket värme i det låga rummet. ”Efter att vi övergick till LED-lysrör konstaterade vi med absolut säkerhet att det tog längre för temperaturen att stiga till dagens maxnivå än med de gamla lysrören.  Likaså var temperaturtoppen kortvarigare än förr”, berättar en nöjd Henri Lehtinen på Nationaloperan.

Parkeringshallar

Valtavalo har levererat LED-belysning till flera stora parkeringshallar i Norden. I Finland finns det långt över 100 parkeringshallar där belysningen sköts med Valtavalos LED-lysrör. Parkeringshallarna hör till de miljöer där man med fördel kan prova på LED-lysrör. Brinntiderna är normalt långa och det går lätt att ersätta de tidigare lysrören med LED-lysrör.

Bland flera alternativa lösningar rekommenderade energiinspektören ett byte till Valtavalos LED-lysrör i köpcentret Tavastias parkeringshall. Här inverkade bland annat pålitlighet, solida referenser och finsk tillverkning.

PDF:
Jumbo (ENG)

Idrottshallar
Angry Birds Activity Parkin LED-valaistus.

Vid idrottsprestationer och snabba spel behöver man se bra, såväl redskapen som rummet där man rör sig. I de ofta höga idrottshallarna är det också viktigt att ljuskällorna är stöttåliga och långlivade eftersom de är besvärliga att byta.

Angry Birds Activity Park utrustades med LED-lysrör hösten 2014. Parken är inrymd i vad som tidigare var en elektronikfabrik och den gamla belysningen kom på köpet. Den nya användningen medförde likväl nya krav på belysningen. ”Eftersom de gamla lysrören hade glas utanpå, var det inte svårt att motivera att de skulle bytas bort mot LED-lysrör med aluminiumram och plastkupa när vi talar om lokaler där människor rör sig på olika sätt. Även energibesparing och miljövänlighet utgjorde tydliga utgångspunkter när vi valde den nya belysningen”, sammanfattar Taneli Sutinen på Angry Birds Activity Park.

PDF:
Angry Birds Activity Park (ENG)
MyFit Prosperus (ENG)

Lagerlokaler

I lagerlokaler och logistikhallar med högt till tak står belysningen ofta på länge. Det betyder att man kan spara rejält på den punkten. Därför används Valtavalos produkter redan i hundratals lagerlokaler och logistikhallar runtom i världen.

Vehoniemen Laattamyymälä är ett specialistföretag inom keramikplattor. Företaget har verkat inom försäljning och import av plattor sedan 1992. Enligt Jani Mesiranta, som hör till företagets ledning, valde företaget Valtavalos LED-lysrör efter några försök och jämförelser. Man började med att testa den första generationens LED-lysrör där varken ljusets kvalitet och kvantitet riktigt räckte till. När man slutligen fick tag på nya G3 LED-lysrör från finska Valtavalo, var beslutet lätt. Både ljusmängden och ljuskvaliteten i lokalerna upplevs som god och till exempel lagerpersonalen säger att de nu bättre urskiljer texten på förpackningarna. Efter övergången till LED-lysrör behövs det dessutom färre lysrör, jämfört med konventionella lösningar, utan att ändå ge avkall på mängden ljus. Mesiranta har varit nöjd med helheten och med den ansenliga elbesparingen.

PDF:
DHL Freight (ENG)