Etusivu Referenssit Asennuskohteista

Tyytyväinen asiakas on paras käyntikorttimme

Valtavalo Oy on Skandinavian markkinajohtaja LED-valoputkien luotettavana kehittäjänä ja toimittajana. Tunnemme hyvin erityisesti lineaarivalaistusta (l. loisteputkityyppinen) hyödyntävät kiinteistöt ja niiden säästöpotentiaalin. Tämän etuoikeuden meille ovat suoneet jo tuhannet toteutetut kohteemme.

Asiakkaamme tulevat lähinnä suuremmista organisaatioista niin julkiselta kuin yksityiseltäkin sektorilta. Asiakkaidemme joukossa on mm. noin 100 kuntaa, sairaaloita, valtion virastoja ja kymmeniä kansainvälisiä pörssiyhtiöitä.

Teollisuus
Valtavalo toteutti LED-valaistuksen Höganäsin haastaviin teollisuustiloihin Ruotsissa.

Teollisuusvalaistus on Valtavalon asiakkaiden joukossa yksi tärkeimmistä ja ensimmäisistä LED-valoputkivalaistuksen hyödyntäjistä. Valtavalon LED-ratkaisuiden korkea luotettavuus haastavissa olosuhteissa ja hankalasti vaihdettavissa valaisimissa on ensiarvoisen tärkeä ominaisuus. Skandinavian suurimmat teollisuuden toimijat luottavat Valtavalon tuotteisiin.

Maailman johtava rautaperusteisten metallipulvereiden valmistaja, ruotsalainen Höganäs AB aloitti LED-valoihin siirtymisen osana energiansäästöprojektiaan vuoden 2012 aikana. Tavoitteena oli löytää LED-ratkaisu erittäin haastaviin teollisuustiloihin. Useamman toimijan LED-valoja testattuaan Höganäs päätyi Valtavalon LED-valoputkiin. ”Valtavalon LED-valoputket osoittautuivat kestävimmäksi vaihtoehdoksi ja energiatehokkuuskin oli markkinoiden parasta”, energiansäästöprojektin vetäjä Mats Andersson kertoi positiivisista LED-valoputkilla saavutetuista tuloksista. Kuvassa asennuksista vastannut Hans-Pauli Hallengren, Höganäs AB:lta.

PDF:
Höganäs (FIN)
Aldaris (FIN)
Imagon (FIN)
Snellmanin Lihanjalostus Oy (FIN)

Toimistot, sairaalat ja koulut
Säästöpankki Optian LED-valaistus.

Hyvät värintoisto-ominaisuudet ja valon korkea laatu korostuvat tiloissa, joissa täytyy nähdä hyvin. Ei liene sattumaa, että Valtavalon LED-valoputket ovat löytäneet yhä useammin tiensä tarkkuustyötä tekeviin toimistoihin. Käytävätilojen ja toimistohuoneiden erityisvaatimuksiin Valtavalon tuoterepertuaarista löytyy laaja kattaus tilanteeseen sopivia ratkaisuja automaation kanssa tai ilman.

”Tilat ovat nyt niin raikkaan valoisat, että meistä kaikista on tuntunut kuin tiloissa olisi tehty isompikin remontti.” konttorinjohtaja Matti Mentilä kiteytti Säästöpankki Optian tiloihin tehdyn valaistusuudistuksen. Merkillepantavaa on, että tiloissa vaihdettiin vain vanhat loisteputket Valtavalon LED-valoputkiin ja muutos oli silminnähtävissä.

PDF:
Optia Bank (FIN)
Lapland Hospital (FIN)
Vantaa (FIN)

Kaupan tilat
Valtavalon LED-valoputket Pörhön Autoliikkeen tiloissa.

Valtavalon asiakkaina on jo satoja kaupan kiinteistöjä. Pienimmät ovat valaistuksen laatua arvostavia erikoisliikkeitä ja suurimmat ovat tuhansien LED-valoputkien ostoskeskuksia. Valtavalon LED-valojen värintoisto tuo tuotteiden sävyt esiin luonnollisessa valossa, mikä on tärkeää paitsi tuotteiden valmistajille, myös asiakkaille, jotka voivat pettyä ellei juuri ostetun paidan väri näytäkkään ulkovalaistuksessa enää samalta.

Pörhön Autoliikkeen Kajaanin Volkswagen-myymälässä loisteputkivalaistus korvattiin Valtavalon välkkymättömillä G4 LED-valoputkilla. ”Valoa on nyt reilusti ja se on huippulaatuista, joten yksityiskohdat erottuvat hienosti. Myös asiakkaat ovat kiitelleet tilan valoisaa uutta ilmettä”, autotalonjohtaja Sampo Valtonen kertoo. 

PDF:
Sale Hetteenmäki (FIN)
K-Market Ahjontori (FIN)
Kajaanin 1. Apteekki (FIN)
Jysk (FIN)
Prisma Kajaani (FIN)
Pörhön Autoliike Kajaani (FIN)
Prisma Hollola (FIN)

Erikoiskohteet
Kansallisoopperan puvustamon valaistus.

Valtavalon LED-valoputket ovat monilta ominaisuuksiltaan perinteistä loisteputkea ja kilpailevia LED-valoputkia parempia. Eri valonlähteiden ja valmistajien erot korostuvat erityisesti pitkää käyttöikää, alhaista lämmöntuottoa, korkeaa valotehokkuutta tai mekaanista kestävyyttä vaativissa kohteissa. Joskus kilpailuetu voi tulla kuitenkin yllättävistäkin asioista, kuten UV-valon puuttumisesta, korkeisiin tiloihin asennettavuudesta tai lämpötilan laskusta.

Suomen kansallisoopperan puvustamossa on etenkin kesällä todella kuuma työskennellä. Sadat loistelamput ovat paitsi valaisseet, myös lämmittäneet matalaa tilaa tehokkaasti. ”Yksiselitteinen havainto LED-valoputkiin siirtymisen jälkeen oli se, että päivittäisen maksimilämpötilan saavuttamiseen menevä aika oli LED-putkilla pidempi kuin loisteputkilampuilla.  Samoin päivittäisen lämpötilahuipun kesto on aiempaa lyhempi.”, Henri Lehtinen Kansallisoopperasta kertoo tyytyväisenä.

Parkkitilat

Valtavalo on toteuttanut joukon Skandinavian suurimmista parkkitilojen LED-valaistuksista. Suomessa Valtavalon LED-valoputkilla valaistuja pysäköintitiloja on pitkälti toistasataa. Parkkihallit ovat yksi helpoimmista paikoista lähteä LED-valoputkivalaistusta kokeilemaan, sillä paloajat ovat tyypillisesti pitkiä ja vaihtotyö vanhojen loisteputkien tilalle sujuu mutkattomasti.

Kauppakeskus Tavastilan parkkihalliin valittiin energiakatselmoijan suosituksesta useamman vaihtoehdon joukosta Valtavalon LED-valoputkivalaistus. Vaakakupissa painoivat luotettavuus, vakuuttavat referenssit ja kotimaisuus.

PDF:
Jumbo (FIN)

Liikuntatilat
LED-valaistus Angry Birds Activity Parkissa Vuokatissa.

Kun liikutaan tai pelataan vaikkapa nopeita pelejä tarvitsee nähdä erityisen hyvin niin pelivälineet kuin tila jossa mennään kovaa. Valonlähteiden iskunkestävyys ja pitkäikäisyys ovat myös tärkeässä roolissa, sillä sisäliikuntatilat ovat usein korkeita ja vaihtotyö työlästä.

Vuokatin Angry Birds Activity Park -puistoon asennettiin syksyllä 2014 LED-valoputket. Liikuntapuiston tila on aiemmin ollut elektroniikkatehdas ja vanha valaistus tuli sisäliikuntapuistolle tilojen mukana. Käyttötarkoituksen muutos toi tullessaan kuitenkin uusia vaatimuksia myös valaistukselle. ”Vanhojen loisteputkien pinnan ollessa helposti särkyvää lasia ei alumiinirunkoista ja muovikuorista LED-valoputkea tarvinnut paljoa perustella tiloissa, joissa liikutaan monin eri tavoin. Myös energiansäästö ja ympäristöystävällisyys olivat selkeä lähtökohta uudelle valaistukselle”, Angry Birds Activity Parkin Taneli Sutinen summaa.

PDF:
Angry Birds Activity Park (FIN)
MyFit Prosperus (FIN)

 

Varastot

Korkeissa varastoissa ja logistiikkahalleissa valot palavat usein pitkään ja säästöpotentiaali on valtava. Valtavalon tuotteita onkin käytössä jo sadoissa varastoissa ja logistiikkahalleissa globaalisti.

Vehoniemen Laattamyymälä on keraamisten laattojen asiantuntija. Yritys on toiminut myyjänä ja maahantuojana vuodesta 1992. Yrityksen johtoon kuuluva Jani Mesiranta kertoi heidän päätyneen Valtavalon LED-valoputkiin muutamien kokeilujen ja osin vertailujen kautta. Yrityksessä aloitettiin LED-valoputkien kokeilu jo ensimmäisen sukupolven tuotteilla joissa valon laatu ja määrä ei vielä ollut täysin riittävällä tasolla. Kun kokeiluun saatiin vihdoin uudet kotimaiset Valtavalon G3 LED-valoputket niin päätös oli helppo tehdä. Valon määrä ja laatu on koettu tiloissa hyväksi, esim. varastossa henkilökunta kertoo näkevänsä selvemmin tekstit pakkauksissa ja LED-valoputkiin siirtymisen myötä on voitu jopa vähentää putkien määrää verrattuna loisteputkiin tinkimättä valon määrästä. Mesiranta on ollut tyytyväinen kokonaisuuteen ja tuntuvaan sähkön säästöön.

PDF:
DHL Freight (FIN)

Kiinnostuitko?

Asiantuntevat yritysmyyjämme auttavat valitsemaan juuri teidän tiloihinne sopivan valaistusratkaisun.

Jätä yhteydenottopyyntö ja tilaa ilmainen kartoitus tiloihinne!