Etusivu Referenssit Kauppakeskus Jumbo (Suomi)
Kauppakeskus Jumbon parkkitiloissa palaa noin 6000 Valtavalon LED-valoputkea.

Kauppakeskus Jumbo (Suomi)

Vanhat loisteputket saivat väistyä, kun Kauppakeskus Jumbon jättimäisissä parkkitiloissa siirryttiin LED-aikaan. Kauppakeskus Jumbon parkkitiloissa, huolto- ja teknisine tiloineen palaa tällä hetkellä noin 6000 LED-valoputkea. Tällä määrällä Jumbo on yksittäisenä asennuskohteena tiettävästi Skandinavian suurin LED-valoputkiasennus ja samalla todennäköisesti Suomen suurin LED-asennus.

Jumbon LED-valoputkien yhteenlaskettu sähköteho on noin 140 kW, mutta aiempien loisteputkien kuluttamaan noin 400 kW:iin verrattuna säästö on suuri. Yksittäinen vanha loisteputki yhdessä liitäntälaitteen kanssa kulutti mittauksien mukaan 72 wattia, joka vaihtui päivityksen yhteydessä 24 wattiin valon määrän tai laadun heikentymättä. LED-investoinnin takaisinmaksuaika oli alle kolme vuotta.

”Lähtökohtana meillä oli energiatehokas, pitkäikäinen ja helposti huollettava valaistus ja vertailimmekin lopulta useamman toimijan LED-valoputkia päätyen kotimaisiin Valtavalon tuotteisiin”, Kauppakeskus Jumbon kiinteistöpäällikkö Hannu Hirvonen toteaa.

WP_20140506_10_49_11_Pro

Jumbossa palaa n. 6000 LED-valoputkea

Aiemman valaistuksen alati rikkoutuvat elektroniset liitäntälaitteet aiheuttivat hänen mukaansa merkittäviä huoltokustannuksia ja myös tulipalon riskiä.

”LED-valoputkien kanssa valaisimet ovat helposti ja edullisesti huollettavissa ja putkien pitkä käyttöikä pidentää huoltoväliä merkittävästi. Erillisiä liitäntälaitteita tai kuristimia ei ole, jolloin yksinkertainen putken vaihto elinkaarensa päässä kattaa käytännössä kaiken tarvittavan työn”, Hirvonen sanoo.

Mittavasta LED-asennuksesta vastasi vantaalainen Jyty-Sähkö Oy. Asennus suoritettiin osissa pääosin jo vuoden 2013 aikana, mutta valmistui maaliskuun alussa v. 2014.

”Jumbossa päädyttiin käyttämään vanhoja valaisinrunkoja koska ne olivat vielä kohtuullisen hyvässä kunnossa”, toimitusjohtaja Jari Tykkyläinen Jyty-Sähköstä kertoo.